Лукашенко вже почав загрожувати на повну

04.07.2024   11:41    1192

Президент Білорусії Олександр Лукашенко звинуватив країни Заходу в ескалації конфлікту в Україні.

“Сьогодні величезні гроші вкинуті в Україну. Я переконаний, що американці передусім і Захід не збираються йти з України”, – заявив білоруський лідер 2 липня 2024 року на урочистих зборах, присвячених Дню незалежності країни.

Його слова передає російська пропагандистська агенція “РІА-Новини”.

Останні новини:  Магнітна буря максимальної інтенсивності накрила Землю

Крім того, Лукашенко впевнений, що Заходу не терпиться втягнути Білорусь у військові розбирання.

“Нас втягнути в розбірки їм просто не терпиться. Для того, щоб розтягнути нас по цьому кордону, унеможливити наш опір і довести ескалацію настільки, що весь світ здригнеться”, — цитують диктатора пропагандисти.

Останні новини:  У Варшаві відреагували на візит Орбана у Москву

За словами Лукашенка, Білорусь не допустить зіткнень на кордоні з Україною і не вплутуватиметься у бойові дії. Перед своєю аудиторією він заявив, що країнам НАТО “потрібна нагода” ввести в Україну свої війська, оскільки “ситуація на фронті в українців катастрофічна”.

До речі, Лукашенко дедалі активніше просуває свою теорію, що західним країнам не потрібна правда про Другу світову війну, а “біля керма” перебувають спадкоємці тих, хто капітулював 1945-го і для кого ще нічого не закінчилося.

Останні новини:  Лідер лейбористів Кір Стармер став прем’єром Британії

За словами білоруського лідера, це веде до нової глобальної катастрофи. Президент республіки попередив, що Захід не зможе змінити підсумки Великої Вітчизняної війни, незважаючи на всі спроби стерти пам’ять.


expert.in.ua