Провальний виступ Байдена на дебатах розпалює дискусії про його участь у виборах

02.07.2024   10:21    243

Президентські вибори у США завжди привертають увагу всього світу, і цього разу вони не стали винятком. Однак нещодавні дебати між чинним президентом Джо Байденом та його опонентом Дональдом Трампом викликали хвилю обговорень та сумнівів щодо здатності Байдена ефективно керувати країною.

Реакція демократів на виступ Байдена

За даними Politico, представники Демократичної партії та її донори були шоковані виступом Байдена на дебатах. Багато хто характеризував його відповіді як “незрозумілі” та “хаотичні”, зазначаючи, що президент часто втрачав хід думки. Один з колишніх помічників Байдена назвав виступ “жахливим”, а адвокат і прихильник демократів Джей Сурдуковскі висловився ще різкіше: “Байдена підсмажили – тепер це так називається”.

Останні новини:  Китай може завершити війну в Україні одним дзвінком, – президент Фінляндії

Занепокоєння викликало не лише зміст виступу, але й загальний вигляд президента. Його вік (81 рік) став предметом активних обговорень, а деякі впливові демократи навіть почали розглядати можливість заміни Байдена у виборчому списку.

Реакція Байдена та його команди

Незважаючи на критику, команда Байдена виступила із заявою про те, що президент не має наміру знімати свою кандидатуру з виборів. Представник кампанії Сет Шустер підкреслив, що Байден продовжить боротьбу за переобрання.

Сам президент також відреагував на ситуацію, що склалася. Під час звернення до прихильників він визнав, що дійсно перебуває у похилому віці і що його участь у дебатах вже не така ефективна, як раніше. Однак Байден наголосив на своєму досвіді та знанні того, як виконувати роботу американського президента.

Останні новини:  На саміті НАТО Україна отримає хороші новини щодо систем ППО, – Reuters

Перспективи передвиборчої кампанії

Ситуація, що склалася, ставить перед Демократичною партією серйозні виклики. З одного боку, Байден залишається діючим президентом з великим досвідом та підтримкою партійного апарату. З іншого – його вік та недавній виступ на дебатах викликають сумніви щодо його здатності ефективно протистояти Дональду Трампу у передвиборчій гонці.

Байден, зі свого боку, намагається заспокоїти прихильників та переконати їх у своїй готовності продовжувати роботу. “Друзі, я даю вам слово Байдена, я б не балотувався знову, якби не вірив усім серцем і душею, що зможу виконати цю роботу. Тому що, відверто кажучи, ставки занадто високі”, – заявив він.




Наступні тижні будуть критичними для кампанії Байдена. Від того, як він та його команда зможуть впоратися з наслідками невдалого виступу на дебатах, залежатиме не лише його особисте політичне майбутнє, але й шанси Демократичної партії на збереження влади у США.

Останні новини:  Трамп планує обговорити з Путіним Україну - ЗМІ



pb-news.info