В РФ затримали школяра за "підготовку до вбивства" Симоньян та Собчак

04.07.2024   11:00    897


Слідчий комітет Росії підтвердив, що серед трьох нових фігурантів цієї справи є один восьмикласник.

Три нові фігуранти з’явилися у справі про так звану «підготовку вбивства» Маргарити Симоньян та Ксенію Собчак. Один з них — учень восьмого класу Павло Р. Іще два затриманих — студент коледжу зв’язку Андрій Д. та монтажник Сергій К. Про це повідомляє Telegram-канал Собчак під назвою Обережно, новини з посиланням на Слідчий комітет.

Останні новини:  Росіяни переобладнали танки Т-72 або Т-90 під важкі БМП

Усіх трьох підозрюють в «підготовці до теракту». Їх було затримано ще 7 травня, а згодом було обрано запобіжний захід у вигляді заборони на певні дії.

Затримання підозрюваних у Слідчому комітеті пов’язують з діяльністю неонацистського угруповання Параграф88, учасників якого звинувачують у «підготовці замаху» на Симоньян та Собчак нібито «за завданням Служби безпеки України».

Останні новини:  У Росії деревом убило керівника району

Зокрема, в цій справі торік у липні заарештували шістьох людей в Росії. За даними ФСБ, у підозрюваних тоді було вилучено автомат Калашнікова, патрони, холодну зброю, нацистську символіку, літературу, а також засоби зв’язку та комп’ютери з інформацією, що «підтверджує злочинні наміри».

В організації Параграф88 підготовку до зазіхання життя російських «журналісток» заперечують.

Останні новини:  Путін запропонував завершити "конфлікт" з Україною

В офісі президента України, коментуючи інцидент, заявили, що українські спецслужби жодним чином не причетні до можливого «замаху» на росіянок.

korrespondent.net