Командувач армії Британії закликав готуватися до війни за три роки

24.07.2024   22:41    28

Командувач армії Британії закликав готуватися до війни за три роки

Фото: gettyimages

Британців закликають готуватися до війни

Путін після закінчення війни в Україні захоче помститися Заходу незалежно від того, виграє чи програє РФ.

Армія Великої Британії повинна бути готовою за три роки вести війну проти «країн осі»  — Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї. Про це заявив командувач збройних сил країни генерал сер Ролі Вокер, повідомляє у вівторок, 23 липня, Sky News.

За словами Вокера, російський диктатор Вололимир Путін вийде зі свого вторгнення в Україну «дуже, дуже небезпечним» і «захоче відплати» проти західних країн, які підтримують Київ. Така ситуація може виникнути незалежно від того, виграє чи програє РФ.

Останні новини:  Презентовані польські автоматизовані машини для мінування Baobab-K: їх розміщують на кордоні з Білоруссю

«Суть у тому, що коли ви думаєте, що вони (росіяни — ред.) занепали духом, вони з ревом повернуться, щоб помститися», — додав генерал.

Він також допустив вторгнення Китаю на Тайвань, розповів про наміри Ірану створити ядерну зброю та нагадав про загрозу з боку Північної Кореї.

За його словами, всі чотири вищезгадані країни налагоджують відносини між собою, вони обмінюються зброєю та технологіями.

Останні новини:  Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

«От чому до 2027-2028 років це зближення може досягти свого роду єдності, і ваша здатність впоратися з ними окремо — з конкретною кризою, яка може бути врегульована за допомогою системи, яка базується на правилах, — я думаю, значно зменшиться», — вважає Вокер.

Водночас він зазначив, що Британія «не перебуває на неминучому шляху до війни», але їй необхідно терміново відновити надійну силу, щоб забезпечити стримування.

Останні новини:  Protolab представила в Польщі вдосконалений бронетраспортер-амфібію PMPV 6x6

При цьому він також попередив, що армія програє, якщо дотримуватиметься застарілих уявлень про війну замість адаптації до нових технологій, які змінюють поле бою.

Ключовим, з огляду на брак часу, генерал Волкер вважає інновації та адаптацію до використання автономної зброї, штучного інтелекту та інших форм нових технологій, як це робить українська армія проти Росії.

«У нас є достатньо часу, щоб підготуватися, діяти та забезпечити відновлення надійних сухопутних сил для підтримки стратегії стримування», — зазначив генерал.


korrespondent.net