Китай захищатиме "нормальну" співпрацю з РФ - МЗС

23.07.2024   09:21    19

Китай захищатиме нормальну співпрацю з РФ - МЗС

Фото: Getty Images

Мао Нін закликала США до конструктиву щодо України

Пекін закликав інші країни утриматися від втручання в китайсько-російські зв’язки та пообіцяв захищати інтереси китайських компаній, які ведуть бізнес із РФ.

Китай вважає свою співпрацю з Росією нормальною і не направленою проти третіх сторін. Про це на брифінгу сказала речниця МЗС КНР Мао Нін, повідомило відомство у понеділок, 22 липня.

Останні новини:  Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

«Хочу підкреслити, що Китай і Росія є великими суверенними країнами. Нормальна співпраця між Китаєм і Росією не спрямована проти третіх країн і не повинна піддаватися втручанню чи погрозам ззовні», – заявила вона, коментуючи слова радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана про підготовку Вашингтоном нових санкцій проти китайських компаній і банків за підтримку російської війни в Україні.

Останні новини:  Raiffeisen Bank поскаржився, що російський суд заблокував йому продаж бізнесу в РФ

Мао Нін зазначила, що Пекін рішуче виступає проти будь-яких «незаконних односторонніх санкцій» і вживатиме всіх необхідних заходів для захисту законних прав та інтересів китайських компаній.

«Китай не є творцем чи стороною «української кризи» (так у КНР називають війну Росії проти українського народу – ред.). Ми активно виступаємо за мир та переговори і сприятимемо політичному врегулюванню кризи», – додала вона.

Останні новини:  Питання на $6 мільярдів: у Пентагон розповіли, що буде з коштами для України

На її думку, США повинні «зробити щось конструктивне для політичного вирішення кризи, а не вбивати клин між Китаєм та іншими країнами».

Кілька днів тому у Пекіні заявили про необхідність «відновлення діалогу» України та РФ. Там вважають, що великі держави «мають демонструвати позитивну енергію, а не здійснювати негативний вплив».


korrespondent.net