Камала Гарріс вперше після зняття Байдена обігнала Трампа у передвиборчому соцопитуванні

25.07.2024   06:00    33

Віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала перевагу у 2%, випередивши кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа напередодні президентських виборів. Вона отримала 44% проти Трампових 42% підтримки.

Про перевагу Гарріс говорить нове опитування агентства Reuters та компанії Ipsos.

“Гарріс випередила Трампа, отримавши 44% проти 42% серед зареєстрованих виборців у загальнонаціональному опитуванні. Його провели після того, як президент Джо Байден вибув із перегонів”, – передає Reuters.

Онлайн-опитування 22-23 липня охопило дорослих жителів США по всій країні. Похибка становить три відсоткові пункти.

Останні новини:  Росія втрачає позиції в “Осі зла”: як Іран б’є по Путіну в Червоному морі

Поки частина старших демократів підтримує Гарріс як кандидата у президенти, група за расову справедливість Black Lives Matter у вівторок виступила проти швидкого рішення Демпартії. Вони закликали до проведення національних віртуальних первинних виборів перед з’їздом Демократичної партії, який відбудеться з 19 по 22 серпня в Чикаго, де партія офіційно висуне свого кандидата. Не підтримав Гарріс і 44 президент США Барак Обама.

“Ми закликаємо Комітет з правил створити процес, що дозволяє громадськості брати участь у процесі висування кандидатів, а не лише в номінації делегатами партії,” – йдеться в заяві Black Lives Matter, надісланій в Reuters.

Останні новини:  У США зробили заяви щодо завершення війни в Україні

Гарріс впевнено заходить у передвиборчі перегони

Президент США Джо Байден у неділю, 21 липня, офіційно оголосив, що не буде балотуватися на другий термін. Він пояснив, що перебуватиме на посту до кінця свого строку.

Тепер Демократичній партії треба знайти нового кандидата, який стане конкурентом Дональда Трампа – Байден хоче, щоб це була Камала Гарріс, та заявив про це публічно. Але на з’їзді Демпартії, де остаточно визначать претендента від демократів, свої кандидатури можуть виставити й інші охочі.

Останні новини:  Маск очолить комісію із ефективності уряду США у разі перемоги Трампа

Тим часом Гарріс набрала достатньо голосів делегатів для формального висування кандидатом у президенти від Демократичної партії країни. Підтримку Гарріс висловили щонайменше 2 668 делегатів. Офіційно Демократична партія обере свого кандидата у президенти до 7 серпня.




Нагадаємо, Гарріс розглядає сім претендентів на посаду віцепрезидента. Серед кандидатів на посаду є міністр транспорту США, а також губернатори штатів Кентуккі, Пенсильванія, Північна Кароліна, Іллінойс і Мічиган.


expert.in.ua