Ізраїль вдарив по Ємену найновішою американською зброєю

22.07.2024   06:34    22

Винищувачі п’ятого покоління F-35I Adir Військово-повітряних сил Ізраїлю здійснили потужне бомбардування території Ємену. Ця операція стала першим прямим ударом Ізраїлю по позиціях хуситів у Ємені, що свідчить про значну ескалацію конфлікту та розширення зони бойових дій.

Атака була проведена у відповідь на нещодавній напад безпілотників-камікадзе хуситів на Тель-Авів. Використання передових винищувачів F-35I Adir демонструє рішучість Ізраїлю у протидії загрозам з боку регіональних противників та готовність застосовувати найсучасніші військові технології.

Останні новини:  Telegram змінює правила після арешту Дурова

Ескалація конфлікту

Ця атака ізраїльських ВПС знаменує собою новий етап у протистоянні між Ізраїлем та підтримуваними Іраном хуситами в Ємені. Раніше конфлікт обмежувався переважно територією Ізраїлю та сектора Газа, але тепер він набуває регіонального масштабу.

Продовження операцій у секторі Газа

Паралельно з ударом по Ємену, Ізраїль продовжує проводити військові операції в секторі Газа. Ізраїльські сили оборони (ЦАХАЛ) здійснюють регулярні бомбардування цієї території, позиції ХАМАС та інших палестинських угруповань.

Останні новини:  У Німеччині албанець із мачете глибокої ночі увірвався до будівлі поліції

Ці дії є частиною тривалої кампанії Ізраїлю, спрямованої на ліквідацію військової інфраструктури ХАМАС та запобігання ракетним обстрілам ізраїльської території.

Однак, продовження бомбардувань викликає критику з боку міжнародних організацій через значні жертви серед цивільного населення Гази.

Поєднання ударів по Ємену з продовженням операцій у секторі Газа свідчить про готовність Ізраїлю вести боротьбу на кількох фронтах одночасно.

Останні новини:  Презентовані польські автоматизовані машини для мінування Baobab-K: їх розміщують на кордоні з Білоруссю



pb-news.info