Господарки поділились способом, як повернути блиск столовим приборам із нержавіючої сталі в домашніх умовах

25.07.2024   11:40    16

Повернути блиск столовим приборам із нержавіючої сталі в домашніх умовах можна за допомогою народних методів.

У нагоді стануть харчова сода і сіль. Дно металевої каструлі необхідно захистити фольгою. Відтак приготувати розчин: літр підігрітої води змішати з сіллю та содою (по столовій ложці) і залити ножі, виделки та ложки, щоб були покриті, та поставити на вогонь. Для отримання результату буде достатньо 15 хвилин активного кип’ятіння. Потім насухо витерти чистим рушником.

Помічною буде і зубна паста без абразивних частинок, які здатні пошкодити поверхню. Її необхідно нанести на щітку й очистити по одному прибору (треба заздалегідь покласти у посуд з водою) з максимальною обережністю. Чисті виделки, ложки і ножі сполоскати і витерти рушником.

Останні новини:  Господині розповіли, навіщо класти целофановий пакет до пральної машини

Можна використовувати і зубний порошок, але в жодному разі не в сухому вигляді. Його слід розвести водою, щоб утворилася маса, схожа за консистенцією на густу сметану.

Враховуючи, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

Звичайна харчова сода, змішана з водою (3:1), також хороший засіб для очищення столових приборів від нальоту в домашніх умовах. Повинна вийти паста, аналогічна консистенції гірчиці. Для обробки підійдуть м’яка ганчірка або губка. Натирати виделки, ложки і ножі сумішшю потрібно до тих пір, поки не зникне наліт, після чого помити й просушити.

Останні новини:  Натуральна косметика в домашніх умовах: як приготувати румʼяна з буряка

Досить просто й доступно для кожного – очистити ложки та виделки столовим оцтом. Важливо проводити процедуру в захисних рукавичках. Починати з протирання виробів змоченою в оцті марлею. Після первинної обробки залишити їх на пів години. Потім знову очистити, промити та обов’язково висушити.

Зважаючи на те, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

Останні новини:  Для чого господині натирають посуд цибулею перед миттям

Аби повернути блиск виробам із нержавійки, їх можна натерти шматочком лимона (зручніше використовувати половинку), після чого провести делікатне шліфування клаптем вовняної тканини.




Гірчиця в поєднанні з харчовою содою (по столовій ложці сухих компонентів на літр води) здатна оновити навіть дуже старі прибори з товстим шаром нальоту. Їх слід занурити у розчин і залишити на деякий час. За необхідності додатково очистити за допомогою м’якої зубної щітки. Фінішний етап – миття у чистій воді та просушування.