Гарріс уперше після відходу Байдена публічно атакувала Трампа

25.07.2024   10:21    31

Віцепрезидентка США Камала Гарріс на своєму першому передвиборчому мітингу у вівторок жорстко розкритикувала кандидата від республіканців Дональда Трампа.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Під час 17-хвилинного виступу перед багатотисячною авдиторією в середній школі в передмісті Мілуокі штату Вісконсин Гарріс протиставила свій досвід експрокурора з послужним списком Трампа як засудженого злочинця.

Вона перерахувала пріоритети своєї програми, заявивши, що в разі обрання сприятиме розширенню доступу до абортів, полегшенню вступу робітників до профспілок та боротьбі з насильством із застосуванням зброї, що різко контрастує з тезами Трампа.

Останні новини:  Питання на $6 мільярдів: у Пентагон розповіли, що буде з коштами для України

«Дональд Трамп хоче відкинути нашу країну назад, – сказала вона. – Чи хочемо ми жити в країні свободи, співчуття і верховенства права, чи в країні хаосу, страху й ненависті?»

Зазначається, що згідно з соціологічним опитуванням Reuters / Ipsos, проведеним у понеділок та вівторок, Гарріс випереджає Трампа на два відсоткових пункти (44% проти 42%) серед зареєстрованих виборців.

Президент Джо Байден перед його заявою про відмову від участі в кампанії на користь Гарріс, відставав від Трампа на два пункти.

Останні новини:  США домовилися з Іраком про виведення військ до кінця 2026 року

Трамп та його союзники намагаються прив’язати Гарріс до деяких з найбільш непопулярних кроків Байдена, зокрема до дій адміністрації у відповідь на наплив мігрантів на кордоні з Мексикою.

Гарріс швидко консолідувала підтримку своєї партії після відходу Байдена. У понеділок увечері вона отримала підтримку більшості делегатів з’їзду Демпартії, які 19-22 серпня в Чикаго визначать свого висуванця на виборах.

Останні новини:  Литва виділить EUR10 млн на закупівлю української ракети-дрона "Паляниця"

Фото: Getty Images


news-xl.net