Гарріс почала збір коштів на президентську кампанію Демократичної партії: що це означає

21.07.2024   13:21    32

У Провінстауні, штат Массачусетс в США, сьогодні відбудеться збір коштів на президентську передвиборчу кампанію Демократичної партії. Головою збору коштів у Массачусетсі виступить віце-президентка США Камала Гарріс.

Фінансові донори демократів сумніваються у здатності діючого президента Джо Байдена виграти вибори. Саме тому головою збору коштів обрано Гарріс, пише Reuters, яке посилається на трьох учасників заходу. Як вважає агенція, донори надають сигнал, що готові об’єднатися навколо Гарріс як кандидатури.

Останні новини:  Protolab представила в Польщі вдосконалений бронетраспортер-амфібію PMPV 6x6

Очікується, що заход залучить не 800 людей й принесе 2 мільйона доларів. Загалом кампанія Байдена сподівалася у липні зібрати у свій фонд близько 50 мільйонів доларів. Але станом на сьогодні зібрано менше половини від очікуваної суми, стверджує видання.

“Ми збираємося виграти ці вибори. Ми знаємо, якого кандидата на цих виборах ставить американський народ на перше місце. Це наш президент Джо Байден”, – цитує агенція звернення Гарріс до вже залучених та нових, потенційних донорів партії.

Цього місяця у розкладі кампанії ще 10 заходів зі збору коштів.

Останні новини:  США ввели нові санкції для обмеження експорту газу з Росії

Нагадаємо, що колишній президент-демократ Білл Клінтон і колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон раніше підтримали рішення Байдена залишитися в перегонах, і активно заохочували донорів залишитися з ним. Проте більшість відомих демократів навпаки, закликає Байдена відмовитись від виборів на користь іншого кандидата.


expert.in.ua