Барселона підвищить туристичний податок для пасажирів круїзних лайнерів

22.07.2024   17:48    12

 Мер Хауме Коллбоні заявив у неділю, що Барселона підвищить туристичний збір для пасажирів круїзних лайнерів, які зупиняються у місті менше, ніж на дванадцять годин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на інтерв’ю Коллбоні виданню El Pais.

За словами мера Барселони, поточний туристичний податок для пасажирів круїзних лайнерів, які зупиняються у місті, становить 7 євро на день. Водночас він не повідомив, на скільки буде збільшено збір.

Останні новини:  Щоб не хитати човен. Вирок Дональду Трампу винесуть після виборів президента

«У випадку пасажирів круїзних суден, які зупиняються (менше ніж на 12 годин – ред.), відбувається інтенсивне використання громадського простору без жодної користі для міста, створюється відчуття окупації та перенасиченості», – сказав Коллбоні під час інтерв’ю.

На його думку, туристи, а не місцеві жителі, мають фінансувати місцеві проекти, такі як кондиціонування шкіл. Він повідомив, що пропозиція щодо підвищення податку для мандрівників має бути узгоджена із регіональним урядом Каталонії.

Останні новини:  Питання на $6 мільярдів: у Пентагон розповіли, що буде з коштами для України

Барселона є найбільш відвідуваним містом Іспанії. Щороку його відвідують у середньому 32 мільйони людей, багато з них прибувають до міста на круїзних лайнерах.

Протестувальники закликали зменшити кількість рейсів на місцевому летовищі, закрити круїзні термінали та заборонити розміщення туристів, включно з готелями.


news-xl.net