Відповідь на атаки Ірану: Ізраїль представив ракету Air LORA класу "повітря-земля" (відео)

11.06.2024   09:41    32

Балістична ракета LORA призначена для ураження захищених цілей, командних центрів та іншої інфраструктури. Варіант повітряного базування передбачає її розміщення на літаках Boeing P-8, а також винищувачах F-15 і F-16.

Компанія Israel Aerospace Industries представила балістичну ракету AIR LORA. Вона розроблена на основі ізраїльських балістичних ракет LORA, але тепер ракета може запускатися і з літаків, представляючи клас «повітря-земля». Про новинку ізраїльських зброярів розповіли 10 червня оглядачі Army Recognition.

Останні новини:  До України приїхав Борис Джонсон і зустрівся із президентом (ВІДЕО)

У матеріалі наголошується, що розробка варіанту балістичної ракети LORA (Long Range Artillery) повітряного базування обумовлена потребою у зброї дальньої дії на тлі атак Ірану по Ізраїлю. Крім того, ракети, що запускаються з повітряних платформ, набагато складніше перехопити.

Ракета AIR LORA призначена для ураження захищених цілей, командних центрів та іншої інфраструктури. Удосконалена INS/GPS-навігація ракети та надійний захист від перешкод GNSS, а також кут атаки в 90 градусів дає змогу впевнено вражати об’єкти противника.




Ракета комплектується інерційно-навігаційною системою наведення на ціль, з комбінованою з GPS-навігацією, що робить її надійною зброєю для ураження посилених стратегічних цілей.

Останні новини:  Прикордонники показали, як на Бахмутському напрямку нищать позиції та техніку окупантів (відео)

Ймовірні характеристики ракети

Тим часом точні тактико-технічні характеристики ракети не повідомлялися. Відомо, що Air LORA легко інтегрується з різними літаками, включно з морським патрульним літаком Boeing P-8, а також винищувачами F-15 і F-16. Це робить ракету привабливою для експорту і використання в збройних силах інших країн. Проте, за словами оглядачів, цілком імовірно, що Air LORA вже перебуває на озброєнні ізраїльських ВПС.

Останні новини:  У Слов'янську поповнилася новими світлинами Алея памʼяті героїв, що віддали життя за Україну (відео)

Діаметр ракети імовірно становить 625 мм, довжина — 5,2 метра, вага — 1600 кг. Бойова частина ракети має масу 240, 400-440 і 600 кг. Залежно від боєголовки змінюється і максимальна дальність польоту ракети, вона становить приблизно від 90 до 430 кілометрів. При цьому приблизне ймовірне відхилення ракети від цілі не перевищує 10 метрів.