В автосервісі назвали справжню причину зростання рівня антифризу у бачку

16.06.2024   12:14    729

В такому разі виникає закономірне питання, чому кількість антифризу у системі додається і чи є у цьому певна несправність, яку слід негайно усунути? Спочатку варто відзначити, що кількість антифризу визначено для кожної конкретної моделі. Підтримувати рівень не так складно, адже у розширювальному бачку є відповідна мітка, на яку автомобілісту і доводиться орієнтуватися.

Спочатку варто нагадати, що антифриз має властивість при нагріванні розширюватися. Тому бачок і вся система в цілому не заповнюються до максимуму. Саме тому панікувати наперед немає сенсу, адже це цілком закономірне явище, особливо в спеку.

Останні новини:  Електромобілі китайського бренду Zeekr заборонили продавати в росії і білорусі

Однак не слід забувати, що причиною такого явища можуть стати і технічні несправності. Наприклад, кожен автолюбитель повинен пам’ятати, що рідина, що охолоджує, заправлена ​​в ТЗ, не розрахована на весь термін експлуатації машини. Її необхідно міняти раз на два роки згідно з регламентом, встановленим виробником. Антифриз також поступово втрачає свої властивості і вже не здатний належним чином виконувати охолодження мотора.

Це стосується в основному ситуацій, коли рівень рідини підвищується на короткий проміжок часу, а потім приходить у норму. Як було сказано раніше, подібне обумовлено сильним нагріванням двигуна. Однак, якщо рівень рідини після остигання в норму не приходить, саме час починати шукати проблему. Найчастіше це пов’язано з утворенням повітряної пробки у системі. Це стає наслідком наявності пошкодження в радіаторі або патрубках.

Останні новини:  Складено рейтинг найдорожчих у ремонті автомобілів

Тут автомобілісту доведеться звернутися до фахівців, щоб усунути проблему та відремонтувати пошкодження. Варто відзначити, що наявність повітряної пробки в системі можна визначити по присутніх підтіканням охолоджуючої рідини. Ще один момент, який заслуговує на увагу і в основному зачіпає старі автомобілі, — це пошкодження гумових ущільнень та прокладання ГБЦ. За таких обставин антифриз починає потрапляти в мастило з двигуна. Це дуже критична проблема, яку необхідно вирішити негайно, адже силовий агрегат може просто вийти з ладу.

Останні новини:  Mitsubishi може повернути Lancer та Pajero


wheel-news.com