“Укрзалізниця” пояснила, на які поїзди потрібно мати роздрукований квитки

11.06.2024   14:43    29

Ми вже звикли мати необхідні документи у себе в смартфоні. Електронні залізничні квитки – тим більше. Їх не потрібно ні роздруковувати, ні обмінювати в касі для подорожей внутрішніми рейсами. Але міжнародні рейси до Австрії та Угорщини — виняток.

Про це “Укрзалізниця” повідомила в Фейсбуці.

Міжнародний залізничний рух до цих країн здійснюється у партнерстві з угорськими та австрійськими залізничниками. У них свої правила: квиток має бути роздрукований.

“Українські вагони RIC (прямий поїзд №749 Київ – Відень) або угорський поїзд (№146 Чоп – Відень) здійснюють транзитний рух. Під час курсування представники залізничних компаній можуть перевіряти проїзні документи, робити на них відповідні позначки, фіксувати дані щодо статистики та звітності”, – йдеться у повідомленні.

Вартість розподіляється між залізницями країн пропорційно кількості кілометрів, яку проїхали пасажири територією тієї чи іншої країни, тож перевірка квитків є складовою частиною взаємного контролю.

“Усім пасажирам, як придбали квиток у застосунку УЗ до Угорщини чи Австрії, направляємо лагідне сповіщення pop-up про необхідність роздрукувати щойно придбаний квиток. Сам бланк квитка також містить марковану інформацію про необхідність роздрукувати електронний квиток. Якщо пасажир з якихось причин не виконав цю вимогу, то можуть виникнути неприємні ситуації. Зокрема, залізничники сусідніх країн можуть вимагати оплати за транзитний рух. Будьте уважні, перегляньте ваші проїзні документи”, – кажуть в пресслужбі національного перевізника.

Маєте сумніви – телефонуйте до контакт-центру 0800503111.

Останні новини:  Україна не буде брати участь в засіданні Радбезу ООН, яке скликала Росія

 



pb-news.info