Шольц розповів, яким має бути мир для України

09.06.2024   10:18    45

Олаф Шольц всебічно підтримує Україну

Володимир Путін зрештою повинен буде визнати, що Україна не дозволить поставити себе на коліна, зазначив канцлер.

Шольц розповів, яким має бути мир для України

Фото: Getty Images

Для України може бути лише справедливий мир і задля цього ведеться наполегливо робота. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у подкасті, повідомляє Укрінформ у суботу, 8 червня.

«Україна сильна і не дозволить поставити себе на коліна, не дасть змусити собі здатися. Путін повинен нарешті це визнати. Для України може бути лише справедливий мир. Ми невтомно працюємо для цього справедливого миру», – заявив він.

Останні новини:  Берлін не дає Україні Taurus, але не проти, якщо ЗСУ битимуть по Росії чужими ракетами

На думку Шольца, працювати заради миру не означає підняти білий прапор. Разом з тим політика миру також означає, що партнери в координації підтримують Україну у захисті нею своєї незалежності та суверенітету.

«Через більш як 800 днів після початку російської агресії проти України ясно одне: Росії не вдаться здійснити свої імперіалістичні плани», – переконаний канцлер.

За його словами, Володимир Путін повинен усвідомити, що він не може війну, що для України прийнятним може бути лише справедливий мир.

Останні новини:  У Польщі розпочав роботу центр НАТО-Україна

Також Шольц розповів про низку запланованих на наступний тиждень заходів, які присвячені пошуку шляхів до миру в Україні. 11-12 червня в Берліні пройде конференція з відбудови, на якій йтиметься насамперед про економічне відродження України, після цього – зустріч лідерів G7 і Саміт миру в Швейцарії. На останньому заході канцлер планує переконувати, насамперед, представників країн Азії, Африки та Південної Америки в необхідності спільними зусиллями дати Росії зрозуміти необхідність дотримуватися міжнародного права та Хартії ООН, а відтак – припинити війну.

Останні новини:  Зарплати Зеленського, Байдена та Шольца: скільки щомісячно платять президентам

«Це шлях до справедливого миру. Миру, якого ніхто не хоче більше, ніж українці. Миру, якого хочемо і ми», – резюмував канцлер ФРН.

Конференція базуватиметься на попередніх дискусіях, зокрема на українській Формулі миру та інших мирних пропозиціях, які ґрунтуються на Статуті ООН та основних принципах міжнародного права.


korrespondent.net