Під час виборів до Європарламенту німців лякають “українським податком”

10.06.2024   16:21    21

Вибори до Європарламенту, які в неділю, 9 червня, відбуваються в 21 країні ЄС, супроводжуються хвилею дезінформації. Зокрема, в Німеччині з’явився фейк про “український податок”, який нібито змусять платити громадян Євросоюзу.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на Європейську обсерваторію цифрових медіа (EDMO).

У своєму щоденному сповіщенні EDMO повідомила про фальшивку, яка поширюється в Німеччині , згідно з якою від серпня 2024 року ЄС запровадить “український податок на солідарність” у розмірі 80 євро на місяць.

Останні новини:  Британський генерал застерігає про потенційну війну до 2027 року

Оглядачі назвали цей фейк спробою “підірвати підтримку України та водночас нагнітати негативні настрої щодо інституцій ЄС”, які начебто збираються застосувати несправедливі заходи до громадян ЄС.

І Єврокомісія, і Федеральне міністерство фінансів Німеччини підтвердили відсутність таких планів.

Іншим об’єктом дезінформації стала міграційна політика в ЄС. Зокрема, в Іспанії поширюють неправдиві заяви про те, що Соціалістична партія в Брюсселі, де сьогодні проходять вибори, представляє лише мусульманські громади.

Останні новини:  Повернення військовозобов'язаних в Україну: в Польщі зробили заяву

Що відомо про вибори до Європарламенту

Вибори у неділю, 9 червня, є головним і останнім днем із чотириденного циклу голосування, яке розпочалося в четвер, 6 червня.

На виборах буде визначено наступний склад Європейського парламенту і, опосередковано, склад виконавчого органу ЄС – Європейської комісії.

Результати екзитполу по всьому ЄС будуть оприлюднені приблизно о 21:30 за Києвом, а перший попередній результат – після опівночі за київським часом.

Останні новини:  “Не наша війна”: у Польщі відбувся антиукраїнський мітинг

Опитування прогнозують, що ліберали та “зелені” втратять місця, а ультраправі депутати, за прогнозами, посилять свої позиції у порівнянні з результатами минулих європейських виборів 2019 року.

Голосування вже відбулися у Нідерландах, Чехії, Ірландії, Латвії, Словаччині та на Мальті. Загалом понад 370 млн європейських громадян мають право голосувати у 27 державах ЄС, щоб обрати 720 членів Європарламенту.





expert.in.ua