Один з найбільших союзників України відповів, чи відправить свої війська в Україну

15.06.2024   22:21    291

Премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що Лондон наразі не розглядає відправлення своїх військових або НАТО в Україну.

“Ні”, – відповів він інтерв’ю газеті La Repubblica на запитання щодо відправлення військових.

На думку британського прем’єра, ухвалене на саміті Групи семи в Італії рішення щодо використання прибутку від заморожених активів Росії на потреби України стало демонстрацією того, що “G7 готова на все”.

Останні новини:  Путін подарував Кім Чен Ину сервіз і покатав на подарованому лімузині

Сунак наголосив, що потрібно нарощувати інвестиції в оборону, “тому що світ став небезпечним та непередбачуваним, як ніколи за останні десятиліття”.

Водночас він підтримав застосування західної зброї проти цілей на території країни-агресора. Прем’єр Британії зазначив, що ракети мають використовуватися “із дотриманням міжнародних гуманітарних законів”.

Відправка західних військ в Україну

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що підписав документи, які дозволять першим французьким інструкторам відвідати навчальні центри в Україні та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом.

Аналітики наголосили, що розміщення військ Франції може створити прецедент і полегшити іншим країнам наслідувати їхній приклад. Вони називають п’ять варіантів розміщення військ НАТО в Україні.

Останні новини:  В Китаї зявився двійник Ілона Маска

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус виключає відправлення німецьких військових в Україну.

США надали Києву дозвіл бити американською зброєю по території РФ, але відправляти своїх військових інструкторів в Україну не планують.


uapress.kyiv.ua