Названий сніданок, від якого швидко худнуть

22.06.2024   09:31    494

Сніданок вважається найважливішим прийомом їжі протягом дня. Він перериває нічний період голодування і поповнює запас цукру для підвищення рівня енергії. Дослідники назвали продукти, завдяки яким можна щільно поїсти і при цьому швидко худнути.

Добровольці, які вживали правильний сніданок, за 12 тижнів втратили у вазі приблизно 9 кг проти 3,5 кг у тих, хто наїдався в обід. Сертифікований персональний тренер Аарон Браун, який є науковим співробітником компанії Ultimate Performance, поділився оптимальними варіантами сніданку для схуднення. Він пояснив, що для стійкого зниження ваги необхідно враховувати три фактори.

Останні новини:  Про необхідність здачі одного аналізу попередив кардіолог

Перший передбачає сніданок, який насичує, щоб допомогти управляти апетитом більш ефективно. Крім того, ключовим для схуднення є прийом їжі з високим вмістом білка і цільних продуктів. “Там, де втрата ваги є метою, ми можемо отримати білок при одночасному зниженні споживання калорій. Наприклад, вживаючи більш мізерні джерела білка такі, як нежирні молочні продукти, нежирна птиця і яловичина, біла риба і морепродукти”, – наводить слова Брауна.

Останні новини:  2 альтернативні маринуванню способи заготівлі помідорів на зиму

Третій фактор – овочі з високим вмістом клітковини. Експерт пояснив, що найкращий підхід до сніданків для схуднення – це заміна пластівців на їжу з високим вмістом білка, здорових жирів і клітковини. Корисні лосось, яйця, фрукти і овочі.

Другий варіант ранкового прийому їжі включає яйця і рибу. Браун підкреслив, що яйця багаті білком, корисними жирами і повні поживних речовин. “Вони універсальні і можуть бути використані для приготування таких страв, як омлети, фріттати, шакшука або їх можна просто їсти цілком”, – порадив тренер. Яйця можна поєднувати з чим завгодно: авокадо, жирною рибою, шпинатом, грибами та іншими овочами такими, як перець, помідори і цибуля.

Останні новини:  Як захистити здоров’я серця: названо найкращий спосіб вживання овочів

Дослідження довели, що споживання 50% калорій за сніданком, 30% за обідом і 20% за вечерею призвело до зменшення почуття голоду в порівнянні з протилежною моделлю харчування.