Мир потребує компромісів - очільник МЗС Саудівської Аравії

16.06.2024   15:21    257

Про участь Саудівської Аравії у Саміті миру стало відомо лиш напередодні ввечері. ЗМІ повідомляли, що країна не планує брати участь у саміті нібито через те, що там не буде присутня Росія.

Мир потребує компромісів - очільник МЗС Саудівської Аравії

Фото: x.com/DmytroKuleba Фейсал бін Фархан бін Абдулла та Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Фейсал бін Фархан Аль Сауд у суботу, 15 червня, під час засідання Саміту миру заявив, що його країна використовує «хороші стосунки з обома сторонами» у пошуку шляху до миру й надалі підтримуватиме зусилля з організації діалогу між Україною та Росією.

Останні новини:  Сі Цзіньпін зробив нову заяву про війну і відносини з Росією

У той же час, він зазначив, що шлях до миру в Україні потребуватиме обов’язкової участі Росії та «важких компромісів» у межах дорожньої карти миру.

«Ми вважаємо важливим, щоб міжнародна спільнота заохочувала будь-який крок до серйозних переговорів, які потребуватимуть важкого компромісу в межах дорожньої карти, що веде до миру», — сказав він.

У межах Саміту міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Фейсалом бін Фарханом Аль Саудом, під час якої обговорили двосторонні відносини між країнами та надану Україні гуманітарну допомогу.

Останні новини:  Українські пілоти F-16 після 2024 року не зможуть навчатися у Данії, через перехід країни на F-35

«Ми домовилися продовжувати тісно співпрацювати на шляху до справедливого миру на основі Статуту ООН та поваги до суверенітету і територіальної цілісності України», — написав у Х глава української дипломатії.


korrespondent.net