Сі Цзіньпін зробив нову заяву про війну і відносини з Росією

25.06.2024   13:35    35

Пекін виступає проти того, щоб “нормальну торгівлю” між Росією і Китаєм використовували для його очорнення.

Про це заявив китайський лідер Сі Цзіньпін під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою. За його словами, зараз необхідно уникнути розширення і загострення війни в Україні, посприяти “охолодженню ситуації” і створити умови для мирних переговорів.

“Це відповідає інтересам міжнародної спільноти, зокрема Європи. Китай виступає проти того, щоб під приводом нормальної торгівлі між Китаєм і Росією деякі люди переводили конфлікт в інше русло і очорняли Китай. Китай заохочує і підтримує всі зусилля, що сприяють мирному врегулюванню кризи і просуванню збалансованої, ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні Міністерства закордонних справ країни зазначається, що Польща готова відігравати конструктивну роль у сприянні розвитку відносин між ЄС і Китаєм.

Останні новини:  Ізраїль спростував причетність до підриву пейджерів у Лівані

Співпраця КНР і Росії

Як відомо, США, Велика Британія та інші країни звинувачують Пекін у наданні Москві підтримки, яка дає змогу їй і далі вести війну проти України.

В Китае говорят, что не отправляют оружие России и выступают за прекращение поставок оружия “на поле боя”. Также они призывают к мирным переговорам, однако отказались отправить своих представителей на мирный саммит в Швейцарии,

Останні новини:  Чекає жорсткий відбір: Канада змінює правила надання дозволів на роботу


uapress.kyiv.ua