Косметологи назвали головну помилку при боротьбі з акне

30.06.2024   21:40    301

Дерматологи-косметологи назвали самолікування головною помилкою під час боротьби з акне.

Медики зазначили, що на ділі пацієнти усувають лише прояв хвороби, а пошуком причин її виникнення повинні займатися лікарі.

Для постановки точного діагнозу потрібне обстеження у дерматолога, ендокринолога, гінеколога, гастроентеролога. Боротьба з акне ефективна саме з комплексним підходом, коли фахівці працюють спільно.

Останні новини:  Основна причина конфліктів у відносинах свекруха-невістка

За словами дерматологів, причин розвитку акне може бути кілька. Одна з них — гормональні порушення. Також акне може виникнути через хронічний стрес, вплив ультрафіолету, неправильний домашній догляд, захворювання шлунково-кишкового тракту та вживання певних продуктів. Крім того, акне можуть викликати та деякі ліки.

Якщо говорити саме про неправильний домашній догляд, то одна з найчастіших помилок — занадто часте й агресивне очищення шкіри, зазначили фахівці.

Останні новини:  Коли чекати магнітних бур в липні: детальний прогноз

Людям, які страждають від акне, слід використовувати тонік зі слабкими фруктовими кислотами або спеціальні серветки для контролю роботи сальних залоз, кажуть лікарі. Важливо не забувати про зволоження і включати в догляд креми, що відповідають типу шкіри. У складі кремів варто уникати ацетат ланоліну, стеарат бутилу. Добре, якщо в складі доглядових засобів буде олія каріте, сечовина, що сприяють пом’якшенню поверхневого епідермісу і зволоженню, додали медики.

У разі акне потрібно виключити косметику з натуральними оліями, оскільки вони стимулюють зайве вироблення шкірного сала.

Останні новини:  Як відновити нігті після опіку в лампі для сушіння гель-лаку


novosti24.kyiv.ua