Чому серце іноді сильно б’ється та що робити в даній ситуації

16.06.2024   09:45    1237

Чому підвищується пульс і чи небезпечно це?

Ситуація, коли сильно б’ється серце, може викликати паніку навіть у найспокійнішої людини. Щоб не лякатися даремно, потрібно знати, чи так це небезпечно для здоров’я. З чим пов’язана зміна в роботі серцевого м’яза? Чи можна запобігти нападу і як це зробити?

Чому серце іноді сильно б’ється?

Нормальне серцебиття не відчувається людиною. У такі періоди ми не замислюємося про те, як працює наше серце. Ми його просто не відчуваємо. Але варто ритму змінитися, одразу виникає тривожна думка: «Що трапилося?»

Останні новини:  Чому чорніють зуби і що з цим робити

Причин такого стану буває кілька. Їх умовно можна поділити на два види: внутрішні та зовнішні, інформує Ukr.Media.

Зовнішні — це ті, які провокують напад ззовні організму. До них належать:

  • почуття страху;
  • переляк;
  • стрес;
  • збільшені фізичні навантаження;
  • надмірне вживання кофеїновмісних напоїв (кава, енергетичні тоніки тощо);
  • зловживання алкоголем.

Усі ці причини викликають різке підвищення адреналіну в крові. А це сприяє прискоренню серцебиття. Небезпеки в цьому немає. Щойно стресова ситуація зникне, серце знову почне битися рівно.

Але якщо ви помітили, що пульс частішає зовсім не через зовнішні причини, значить, проблема — всередині організму. І найчастіше це серцеві та інші захворювання. Вам потрібно звернутися до кардіолога. Він з’ясує, чи винна якась серцева патологія, чи справа в чомусь іншому, і дасть направлення до потрібного фахівця.

Останні новини:  Британці розповіли, як куркума бореться із раком

Що робити, якщо серце сильно б’ється?

Існують прості способи відновити нормальний пульс у домашніх умовах. Вони хороші в тих випадках, коли причина прискореного серцебиття зовнішня.

Отже, якщо ваше серце почало битися занадто швидко:

  • Заспокойтеся. Для цього можна скористатися ефективною вправою дихальної гімнастики. Потрібно глибоко й повільно вдихнути, затримати дихання на 10 секунд. Потім повільно видихнути й не дихати 10 секунд. Вправу слід повторювати, поки пульс не відновиться (зазвичай цикл становить 5-10 повторів).
  • Зніміть одяг, що стягує, або розстебніть його.
  • Зробіть легкий масаж мізинців на руках. Потрібно інтенсивно натискати на палець у районі нігтя приблизно 60 разів. Потім так само помасажувати мізинець на іншій руці.
  • Випийте пів склянки води. Пити потрібно дрібними ковтками, не поспішаючи.
Останні новини:  Розкрито способи очистити кров від «поганого» холестерину

Якщо серце сильно б’ється тільки часом, то, ймовірно, для занепокоєння немає причин. Але якщо ситуація повторюється часто, то візит до лікаря — необхідність. Бережіть себе!





news-xl.net