Вчені встановили за написами майя призначення тріснутих дзеркал

10.05.2024   10:37    232

Згідно з забобонами тріснуте дзеркало є попередником семи років нещасть. Вони сягають корінням у Стародавню Грецію і Стародавній Рим. Стародавні майя дотримувались іншої думки. Вони використовували розбиті дзеркала для спілкування з богами, пише Phys.org.

Для виготовлення дзеркал майя використовували поліровану темну залізну руду. Вони збирали її у вигляді мозаїки на дереві чи сланці. У вельмож було прийнято встановлювати дзеркала на тронах, носити їх на спині та класти у гробниці.

Останні новини:  Шахтар знайшов сліди дивовижної прадавньої істоти

Після вживання галюциногенів майя вдивлялися у дзеркала, намагаючись побачити містичні прояви. Тріщини між шматками полірованої руди давали перекручені відображення. Майя вважали, що вони спілкуються таким чином із божественними істотами.

За написами на вапняковій скульптурі, яка була виявлена ​​в Ящілані (мексиканський штат Чіапас), вчені визначили призначення дзеркал. Примітно, що більшість написів було написано задом наперед. Для їхнього читання потрібно дзеркало. Вважалося, що написи бачать боги. Майя використовували дзеркала для подолання прірви між людьми та божествами.




inforoom.com.ua

Останні новини:  Науковий прорив: заморожену тканину людського мозку повернули до життя