США озброюють Африку замість України: обурились навіть республіканці

23.05.2024   07:04    640

Республіканці розкритикували адміністрацію президента США Джо Байдена за те, що вона, оминаючи законодавців, відправила озброєння до Кенії, замість того, щоб передати його Україні.

Кенійські війська, розгорнуті на Гаїті, отримали військове обладнання на десятки мільйонів доларів, тоді як воно могло б бути використане для допомоги Києву.

У статті наголошується, що такий крок адміністрації Байдена викликає занепокоєння, що допомога США Гаїті може негативно вплинути на Україну. Річ у тім, що Києву Білий дім також передає обладнання безпосередньо зі складів Пентагону. Водночас неможливо сказати, скільки озброєння знадобиться для того, щоб взяти під контроль банди, які з кожним днем стають сильнішими та впливовішими.

Останні новини:  ЗМІ дізналися, чому Німеччина завадила погодити 14-й пакет санкцій проти РФ

“Збройні сили проводять внутрішній аудит запасів, щоб побачити, що вони можуть виділити для Гаїті, що ставить їх у пряму конкуренцію з Україною за ресурси“, — сказав помічник представника Республіканської партії на умовах анонімності.

Своєю чергою у Держдепі заявили, що США “реагують на численні критичні потреби в усьому світі, і сценарії розвитку подій в Україні та Гаїті різні”. Чиновник, який побажав залишитися анонімним, зазначив, що підтримка Гаїті не позбавляє США можливості допомагати Україні та не обмежує цю допомогу.

Останні новини:  Країни G-7 вимагають від рф виплатити 486 млрд доларів Україні за завдані збитки

“Обидва пріоритети важливі, і в кожному випадку ми визначаємо підтримку з урахуванням потреб наших партнерів“, — наголосив він.


expert.in.ua