Росія домовляється про обмін зброєю з Суданом - ISW

28.05.2024   15:41    19

Росіяни стверджують, що військові Судану змогли повернути собі кілька районів Хартума, користуючись іранськими безпілотниками

Аналітики вважають, РФ найближчим часом може змінити сторону підтримки у громадянській війні в країні.

Росія домовляється про обмін зброєю з Суданом - ISW
Росія найближчим часом, імовірно, підпише угоду зі збройними силами Судану про обмін зброєю для свого логістичного хабу в Порт-Судані на Червоному морі. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Останні новини:  Підрив офіцера ГРУ: затриманий зізнався на камеру

Помічник головнокомандувача ЗСС Ясір Аль-Атта 25 травня анонсував, що делегація військових скоро вирушить в РФ, щоб укласти угоду про обмін «життєво важливого озброєння і боєприпасів».

Росіяни стверджують, що військові Судану змогли повернути собі кілька районів Хартума, користуючись іранськими безпілотниками.

Заступник міністра закордонних справ Росії і спеціальний представник президента РФ в Африці й на Близькому Сході Михайло Богданов зустрівся з главою СВС Абдель Фаттахом аль-Бурханом і кількома іншими суданськими офіційними особами під час дводенного візиту до Судану 28 і 29 квітня.

Росія, можливо, змінить сторону підтримки у громадянській війні в Судані, щоб підтримати збройні сили країни і створити свою військово-морську базу в Червоному морі, вважає ISW.

Останні новини:  У Росії вкрали та розібрали на металобрухт діючий міст

korrespondent.net