Рецепт засобу проти личинок хруща

19.05.2024   17:40    13

Личинки хрущів (травневих жуків) на полуниці можуть з’являтися з кількох причин, пов’язаних із їхнім природним циклом життя і умовами навколишнього середовища.

Травневі жуки відкладають яйця в ґрунт, де потім розвиваються личинки. Вони живуть в ґрунті протягом декількох років, харчуючись корінням різних рослин, включаючи полуницю. Личинки можуть завдати значної шкоди рослинам, підгризаючи їх кореневу систему, що призводить до ослаблення або навіть загибелі рослин.

Личинки хрущів віддають перевагу пухкому, добре дренованому ґрунту, який часто є ідеальним для вирощування полуниці. Якщо ваш город має такі умови, це може приваблювати травневих жуків для відкладання яєць. Якщо на ділянці мало природних ворогів хрущів, таких як їжаки, кроти, птахи або інші комахи-хижаки, то популяція личинок може збільшуватися безперешкодно. Якщо полуниця вирощується на одному місці кілька років поспіль або якщо на ділянці є інші рослини, які також приваблюють хрущів, це може сприяти накопиченню личинок у ґрунті.

Останні новини:  Господині порадили за якої температури прати постільну білизну
Як позбутися личинок хруща

Рецепт настою проти личинок хрущів

  • Деревна зола;
  • Часник;
  • Вода;
  • Рідке мило (натуральне, наприклад, кастильське);
  • Нематоди (природні паразити личинок хрущів, можна придбати в спеціалізованих магазинах).

Подрібніть 10-12 зубчиків часнику. Залийте подрібнений часник 1 літром теплої води. Настоюйте протягом 24 годин. Після настоювання процідіть часниковий настій через марлю або дрібне сито, щоб видалити тверді частинки. До процідженого настою додайте 1-2 чайні ложки рідкого мила. Це допоможе настою краще прилипати до коріння рослин і поверхні ґрунту.

Полийте рослини і ґрунт навколо них отриманим часниковим настоєм. Це допоможе відлякати личинок хрущів. Після поливу часниковим настоєм посипте ґрунт навколо рослин деревною золою. Зола діє як природний репелент для багатьох шкідників і допомагає покращити структуру ґрунту.




Придбайте нематоди в спеціалізованому магазині (вони зазвичай продаються у вигляді порошку або гранул). Дотримуйтесь інструкцій на упаковці, щоб правильно їх розвести і застосувати. Полийте ґрунт навколо рослин розчином з нематодами. Нематоди проникають у ґрунт і паразитують на личинках хрущів, зменшуючи їхню популяцію.

Останні новини:  Декілька способів оновити гардероб, нічого не купуючи


noviydoctor.com