Не робіть цих покупок: низка українців може втратити субсидії - кому це загрожує

21.05.2024   15:00    35


Житель Львівської області Василь Мелех розповів, що продав будинок, отриманий у спадок, та купив новий трактор. У результаті українець побоюється, що може втратити право на субсидію. Про це пише «На Пенсії».

Відповідно до пункту 14 Постанови № 848*, житлова субсидія не надається (включаючи продовження на наступний період), якщо хтось із членів домогосподарства або член сім’ї цієї особи:

на перше число місяця, з якого призначається субсидія, володіє транспортним засобом, випущеним менш як п’ять років тому (за винятком мопедів та причепів).

Останні новини:  Американська торговельна палата в Україні проти підвищення податків

Інформація про наявність транспортних засобів зазначається у декларації. При поданні декларації на новий період необхідно вказати, що у вас є трактор, та надати його технічні характеристики.

Рішення про право на субсидію буде ухвалено на підставі технічного паспорта транспортного засобу. Ви можете подати документи на субсидію, і орган, що призначає субсидії, розгляне їх та ухвалить рішення про надання допомоги.

Останні новини:  Американська торговельна палата в Україні проти підвищення податків

Юристи також нагадали про інші випадки, коли субсидія не надається: якщо хтось із членів домогосподарства або член сім’ї цієї особи протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією (або призначенням субсидії без звернення) здійснив:

Купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму) у сумі, що перевищує 50 тисяч гривень на дату проведення операції;

Операції з купівлі безготівкової та (або) готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму понад 50 тисяч гривень.

Останні новини:  Американська торговельна палата в Україні проти підвищення податків

Якщо у вас є сумніви щодо призначення субсидії у разі купівлі або продажу майна, зверніться за консультацією до Пенсійного фонду з відповідними документами.

Зверніть увагу: субсидія не призначається, якщо хтось із членів домогосподарства або член сім’ї цієї особи на 1 число місяця, з якого призначається субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тисяч гривень.


clutch.net.ua