На пляж Північної Кароліни винесло череп істоти завдовжки близько 18 метрів

19.05.2024   20:30    13

Останки були викинуті на берег і, як вважають учені, належать одному з найбільших морських ссавців в океані.

Моторошний, величезний фрагмент черепа з двома рядами нерівних, схожих на зуби країв, був викинутий на берег Зовнішніх берегів Північної Кароліни. Фрагмент черепа з’явився на острові Хаттерас в однойменному національному узбережжі мису Хаттерас, на південь від села Сальво, пише Daily Mail.

Про неймовірну знахідку повідомили в Службі національних парків США (NPS), яка обслуговує цей прибережний регіон Атлантичного океану. Дослідники оглянули фрагмент черепа і виявили, що його ширина сягала близько 90 сантиметрів, а у висоту близько 60 сантиметрів.

Представники служби парку припускають, що фрагмент черепа є частиною «черепної порожнини» морської істоти, а в довжину тварина, ймовірно, могла сягати до 18 метрів за ваги близько 40 тонн. Дослідники також припустили, що фрагмент черепа може належати горбатому киту (Megaptera novaeangliae).

Останні новини:  У Казахстані знайшли загадкове зображення людського обличчя, висічене на камені

Ці тварини мають спеціальну структуру черепа, що забезпечує їхню унікальну харчову поведінку. Те, що схоже на зуби на черепі, найімовірніше, є відрізаною ділянкою, де череп був з’єднаний з іншою частиною тіла.

Зазначимо, що горбаті кити є фільтраторами, а тому використовують білкову структуру, відому як вус, замість зубів — вона допомагає їм збирати планктон і водорості. За словами дослідників, черепи китів відносно гнучкі, особливо в ділянці черепних суглобів, оскільки їм необхідно широко відкривати рот, щоб споживати й фільтрувати великий обсяг води.

Останні новини:  Вчені виявили гігантські об'єкти у космосі, про походження яких невідомо науці

Відомо, що у горбатих китів також є нижні щелепи, які не зрослися з черепом — вчені вважають, що нещодавно виявлений фрагмент черепа, може підказати те, як череп був відділений від нижніх щелеп кита.




Дані Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) свідчать про те, що більшість горбатих китів гинуть унаслідок смертельних зіткнень із кораблями або риболовецьких снастей, у яких вони можуть заплутатися.

Останні новини:  До Землі на шаленій швидкості наближається 400-метровий астероїд

Дослідники вважають, що виявлений фрагмент черепа китів надалі може допомогти вченим дізнатися більше про цей вид і те, як і де вони мешкають. У результаті місцева влада попереджає, що місцевим жителям не слід намагатися захопити ці рештки для особистої колекції, оскільки вони надзвичайно важливі для науки.