General Motors зупинила розробку безпілотників Origin

27.07.2024   06:20    18

Компанія на невизначений термін відклала випуск автономних шатлів, поки не розбереться зі складною ситуацією навколо свого підрозділу роботаксі Cruise. Минулого року йому довелося призупинити перевезення після скандальної ДТП у Сан-Франциско. Однак повністю від безпілотників GM не відмовляється: технології продовжать обкатувати на Chevrolet Bolt. Варто зазначити, що він теж зараз не виробляється.

Глава General Motors Мері Барра заявила акціонерам, що зміна фокусу з шатлів на Bolt заощадить кошти, а також “вирішить нормативну невизначеність”, пов’язану з відсутністю керма і педалей у Origin.

Останні новини:  На український ринок може вийти дешевий кросовер із багатим оснащенням

На початку року Cruise опинився під слідством через аварію в Сан-Франциско, в якій постраждала жінка. ДТП сталася з вини іншого водія: він збив пішохода і той потрапив під колеса безпілотника. Таксі не розпізнало людину і протягнуло її кілька метрів зі швидкістю 12 кілометрів на годину. Однак це не єдиний інцидент: безпілотники заважали екстреним службам, а також масово зупинялися на дорозі, створюючи транспортний колапс.

Через останню аварію експлуатацію роботаксі в Сан-Франциско було припинено. Наразі його роботу вдалося відновити у Фініксі, Х’юстоні та Далласі. Також тривають випробування в Дубаї, проте в Каліфорнії – батьківщині Cruise – у стартапу справи кепські.

Останні новини:  Привіт з 70-х: Renault представив стильне електричне купе у ретростилі

Зупинка виробництва Origin у Детройті обійшлася General Motors приблизно в 600 мільйонів доларів. Утім, підрозділ ніколи не був прибутковим: у другому кварталі 2022 року GM втрачала на роботаксі по 5,5 мільйона доларів на день. Однак як тоді, так і зараз автогігант виправдовує необхідність інвестицій у безпілотні автомобілі, попри зростаючий скептицизм інвесторів.

Останні новини:  Рейтинг найкращих перших автомобілів для початківців



nnews.com.ua