5 помилок в прибиранні кухні, які не приносять нічого, окрім шкоди

27.07.2024   06:20    27

Навіть якщо ретельно прибирати на кухні щотижня і мити посуд одразу після кожного прийому їжі, простір може бути не таким чистим, як ви думаєте. Адже іноді методи прибирання можуть приносити більше шкоди, ніж користі.

Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Real Simple.

Використовувати відбілювач

Попри те, що багато людей використовують відбілювач для дезінфекції кухонь, за словами експертів з прибирання приміщень, використання відбілювача може бути ризикованим.

Випадкове розбризкування може зіпсувати одяг, а випари небезпечні для вдихання людьми та домашніми тваринами. Тож для чищення стільниць рекомендують відмовитися від відбілювача і скористатися універсальним неагресивним засобом.

Останні новини:  5 речей, які завжди варто прати окремо

Використовувати кілька засобів для чищення

Якісний багатофункціональний засіб для чищення може замінити всі ті пляшки під раковиною і допомогти вам заощадити трохи грошей.

Реальність така, що мати засіб для миття раковини, скла та нержавіючої сталі може бути занадто багато, а один засіб повинен бути здатний виконати більшу частину роботи з прибирання.

Проте, навіть якщо засобів для прибирання декілька, надзвичайно важливо не змішувати їх разом та не наносити одночасно на поверхню — це призведе до хімічної реакції, утворення небезпечних випарів, або, як мінімум змінить ефективність засобу.

Швидко витирати засіб з поверхонь

Коли справа доходить до чищення стільниць та інших поверхонь, здається, достатньо лише розпилити засіб і витерти його — проте це неправильно.

Останні новини:  На три знаки чекає неймовірний успіх до кінця року

Засіб просто не встигне подіяти за декілька секунд, тож слід набратися терпіння.

Проте не варто чекати, доки рідина висохне. А ще краще — завжди слідувати інструкції на етикетці.

Не замінювати губку для прибирання

Кухонна губка — чудове середовище для розмноження бактерій. Щоб запобігти цьому, рекомендують дезінфікувати губки щодня і замінювати їх раз на 2-3 тижні.

Для прибирання рекомендують використовувати серветки з мікрофібри — адже губка досить швидко руйнується від хімічних засобів.




Також, щоб відтерти брудні тарілки, каструлі та пательні, можна використовувати щітку для посуду замість губки, яку легше дезінфікувати.

Останні новини:  10 стильних та практичних образів для мами в декреті

Не мити відро для сміття

Якщо ви все вичистили, а на кухні досі неприємний запах — час перевірити смітник.

Фахівці зазначають, що важливо час від часу мити сміттєвий бак, оскільки бактерії розмножуються в рідині з продуктів, викликаючи неприємний запах.

Мити контейнер можна як мийним засобом для посуду, так і універсальним засобом для прибирання. Та в будь-якому випадку потрібно переконатися, що контейнер для сміття сухий, перш ніж замінити мішок.