Фортецю римських легіонерів, якій 2000 років, знайшли поруч із собором

10.05.2024   13:41    223

Під час триваючих розкопок археологи виявили руїни римського періоду, які колись були частиною фортеці легіонерів.


Археологи в Англії виявили кілька римських руїн, похованих поруч із собором в Ексетері. Споруди, зведені між 50 і 75 роками нашої ери, включають вулицю і дерев’яні будівлі, які колись були частиною фортеці римських легіонерів.

Сама споруда, найімовірніше, була частиною “довгої казарменої будівлі”, розповіли археологи.

Останні новини:  Вчені показали, як гігантський кальмар використовує фари, щоб засліпити жертву (відео)

Римляни побудували фортецю приблизно в той самий час, що й лазню, яку знайшли біля собору 1971 року. Згідно з повідомленням Ради графства Девон у соцмережах, лазня була “другою кам’яною будівлею в усій Британії на момент її спорудження”.

Римські війська, легіони яких налічували по 5000 римських солдатів-громадян у кожному, були звичайним явищем у Римській Британії.



Археологічні розкопки є частиною набагато масштабнішого проєкту. Він включає будівництво нової монастирської галереї в соборі, яка замінить середньовічні монастирі собору, знесені в 1656 році. Згідно із заявою, нова будівля буде побудована на фундаменті первісного монастиря.

Останні новини:  Вчені дізналися, як шаблезубі кішки отримали величезні ікла

Ексетерський собор розташований у графстві Девон, яке було завойовано Римською імперією в 50 році нашої ери. Імперія продовжувала контролювати цю територію до 410 року нашої ери, коли римський період у Британії закінчився.




cikavosti.com