ЗС РФ застосовують "танки-черепахи" на Донбасі: особливості ворожого "чудо-захисту" (відео)

25.04.2024   16:31    1627

Росіяни обшивають свою техніку деревиною та колонами, якщо в них не вистачає інших засобів. Проте через подібний “захист” в танка виникає низка проблем, розповів офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Збройні сили Російської Федерації застосовують на фронті “танк-черепаху”. Детальніше про цю техніку розповів офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков під час телемарафону.

Останні новини:  10 років на захисті країни: у Рівному відзначили річницю створення полку «Азов» (ВІДЕО)





За його словами, у Донецькій області українські бійці зафіксували такий “чудо-захист” ворога.

“Могли спостерігати техніку, яка обшита деревиною, якимись колонами, якщо не вистачає інших засобів”, — сказав Олег Калашніков.

Він розповів, що наразі це часте явище, зокрема, це ворожий захист від українських FPV-дронів та кумулятивних снарядів. Проте таке російське “ноу-хау” не є ефективним та не допомагає окупантам. Адже в таких танках погіршується мобільність та кут огляду. Також такі ворожі “нововведення” погіршують тактично-технічні характеристики військової техніки.

Останні новини:  42 спалені бронемашини: у ЗСУ показали наслідки запеклих боїв (відео)

Калашніков зазначив, що оператори українських дронів — професіонали, які все одно знаходять місця й шпоринки, аби уражати таку техніку ЗС РФ.