Зробити рисове борошно можна вдома: простий метод

17.04.2024   19:30    338

Не всі можуть використовувати в харчуванні пшеничне борошно. Особливо це стосується людей, які мають складнощі з засвоєнням глютену. В цьому плані є вихід з положення — можна використовувати рисове борошно. А зробити його просто, не виходячи з дому. Метод дуже доступний. Читайте про нього далі.


Як це зробити

Для борошна можна використати будь-який сорт рису. Головне завдання полягає в ретельному промиванні. Насипте рис в друшляк та промивайте водою з-під крану. Це потрібно робити до моменту появи чистої води. Вона має стати прозорою.

Останні новини:  Дуже апетитні та смачні страви на свято

Вимитий рис тепер потрібно просушити. Для цього після стікання води перекладіть його на рушник. Всі зернята треба ретельно висушити, щоб не лишилося жодної краплі води.

На наступному етапі потрібно перемолоти рис на кавомолці. Отримане борошно пересипте на суху пательню. На мінімальному вогні потрібно підсушити борошно, щоб з нього вийшла зайва волога. Слідкуйте, щоб воно не згоріло. Постійно помішуйте борошно.



Перевірити готовність борошна дуже легко. Для цього потрібно взяти дрібку в пальці. Якщо борошно сухе, то воно буде розсипатися, а вологе — збиратися в грудочки.

Останні новини:  Простий рецепт насипної Шарлотки до чаю

Залишилось просіяти рисове борошно. Тепер воно у вас є в домашньому запасі. Можна готувати улюблені страви та не переживати за глютеновий вміст.




dailynews.kyiv.ua