У Чехії епідемія кашлюку забрала життя трьох людей

16.04.2024   08:41    676
У Чехії епідемія кашлюку забрала життя трьох людей

Фото: pixabay.com (ілюстративне фото)

Понад 180 людей у Чехії через ускладнення кашлюку перебувають у лікарні


З початку 2024 року в Чехії зареєстровано 7888 випадків кашлюку, з них минулого тижня – 1494.

У Чехії продовжується епідемія кашлюку на рівні, який востаннє фіксували наприкінці 1950-х років. Про це повідомив Державний інститут громадського здоров’я Чехії в понеділок, 15 квітня.

З початку року в Чехії зареєстровано 7888 випадків кашлюку, з них минулого тижня – 1494, що стало найшвидшим щотижневим зростанням за останні кілька місяців. Найчастіше хворобу виявляють у підлітків.

Останні новини:  Китай розпочав випробування третього авіаносця

Цього року від кашлюку померли троє хворих: 62-річний чоловік, 84-річна жінка і новонароджений. У всіх них були й інші проблеми зі здоров’ям.



Близько 183 людей у Чехії через ускладнення кашлюку перебувають у лікарні. Це найгірший показник із 1959 року, відколи в Чехії почалась вакцинація від цієї хвороби. Хоча вакцинація від кашлюку в Чехії є обов’язковою, але вона не гарантує імунітету на все життя, до того ж деякі люди відмовляються від неї.

Останні новини:  Норвегія збільшить допомогу Україні на на понад 630 млн доларів

Кашлюк (коклюш) – це бактеріальне респіраторне захворювання, яке характеризується затяжним кашлем із різким вдихом, який супроводжується свистом. Кашлюк переважно уражає немовлят і підлітків, хоча захворіти на нього може кожен.



korrespondent.net