Норвегія збільшує допомогу Україні на 600 мільйонів доларів: куди підуть гроші

01.05.2024   18:00    222

Норвегія збільшить допомогу Україні на 7 мільярдів норвезьких крон (близько 600 мільйонів доларів). Більша частина цих коштів піде на посилення протиповітряної оборони та зенітні боєприпаси.

“6 мільярдів підуть на військову підтримку, а 1 мільярд – на цивільну частину програми. Це допоможе зміцнити лінію оборони України та її здатність захищати міста, лікарні та ключові об’єкти інфраструктури, – цитує прем’єр-міністра Йонаса Гар Стьоре видання E24.


Він зазначив, що більша частина фінансування піде на протиповітряну оборону, вони співпрацюватимуть з Німеччиною, Сполученими Штатами Америки та іншими країнами у пошуку боєприпасів.

Останні новини:  Литви знову не впустила російський вантажний вагон із символом «Z»

“Зараз мова йде про те, щоб поставити протиповітряну оборону якнайшвидше. Ми щодня отримуємо новини про те, що українці прокидаються від того, що в їхні житлові будинки, лікарні та електростанції влучають російські ракети. Вони повинні бути в змозі захистити себе від цього”, – додав прем’єр.



Фінансування також буде використано для продовження чеської ініціативи щодо закупівлі артилерійських снарядів для українських військ.

Останні новини:  Париж підтвердив передання Києву ракет до SAMP/T

Допомога Україні від Норвегії: що відомо

Згідно з цією пропозицією, загальний обсяг фінансування програми Нансена для України у 2024 році становитиме 22 мільярди норвезьких крон.




uapress.kyiv.ua