Рада підтримала спрощення торгівлі вживаними авто: що це означає

25.04.2024   07:01    1459

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт №9083. Документом пропонують спростити торгівлю вживаними автомобілями, зробивши її простішою та надавши змогу автомобільному бізнесу працювати прозоро.


Зміни дозволять компаніям, що мають відповідний код діяльності (торгівля транспортними засобами) та стоять на обліку в Головному сервісному центрі МВС не реєструвати машини на себе, якщо вони придбані для подальшого перепродажу.

Останні новини:  Skoda показала, яким буде екстремальний кросовер Enyaq RS Race

У разі ухвалення змін, автомобільним комісійним майданчикам стане простіше, пояснюють експерти Інституту досліджень авторинку. Швидкий продаж вживаного автомобіля чи обмін на новіший (послуга трейд-ін) — можуть стати на крок ближче до того, як це відбувається у країнах Євросоюзу:

  1. Власник привозить старе авто на комісійний майданчик;
  2. Автівку перевіряють, оцінюють та укладають договір купівлі-продажу;
  3. Продавець отримує гроші за авто, або доплачує різницю, якщо обирає інше;
  4. З цього моменту саме «автокоміс» вважатиметься юридичним власником машини. Хоч номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію залишаються старими, жодних претензій до попереднього власника не буде;
  5. Коли на автомобіль знаходиться покупець, «автокоміс» виписує новий договір купівлі-продажу, від себе, і уже на основі цього в Сервісному центрі МВС видадуть нові номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію.
Останні новини:  Найнадійніші моделі бренду Geely на вторинному ринку






mmr.net.ua