Skoda показала, яким буде екстремальний кросовер Enyaq RS Race

04.05.2024   18:21    519

Чеська марка Skoda продовжує працювати над адаптацією «зелених» технологій для високопродуктивних машин. Майже через три роки після прем’єри електричного RE-X1 Kreisel на базі Fabia Rally2 evo чехи готуються представити ще динамічніший Enyaq RS з приставкою Race.


Enyaq RS Race отримав агресивну зовнішність з «сильною гоночною ДНК», завдяки чому виглядає швидким навіть на папері, заявив головний дизайнер Skoda Даніель Петро. Його свідомо зробили схожим на ралійний хетчбек Fabia RS Rally2, в основу якого лягла серійна Fabia четвертого покоління.

Останні новини:  Електрокари Ford збиткові: з кожного компанія втрачає сто тисяч доларів

RS Race створений на базі повнопривідного Skoda Enyaq Coupé RS. Він ширший та нижчий за оригінал, завдяки чому кермується стабільніше, а масивне антикрило, що вінчає корму, генерує додаткову притискну силу.



Про силову установку Skoda поки нічого не говорить, але обіцяно поліпшення динамічних характеристик у порівнянні зі звичайним кросовером.

Enyaq, включно з RS-версією, оновився у жовтні минулого року, отримавши прибавку до потужності. Його «техніка» тепер відповідає Audi Q4 55 e-tron quattro: два мотори видають 340 к.с. замість колишніх 299 «конячок», розганяючи кросовер з місця до 100 км/год за 5,5 секунди. Максимальна швидкість залишилася без змін – 180 км/год.




avtomir.ua

Останні новини:  Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль