Готуємо пісні картопляні язички на вечерю

04.05.2024   19:30    364

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.


Вам знадобиться:

  • 300 мл води;
  • 400 г борошна;
  • 0,5 ч.лож. солі.

Для начинки:

  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 дрібка солі.

Щоб приготувати картопляні язички, можна взяти пюре, яке залишилося від вчорашньої вечері або ж зварити обчищені бульби в підсоленій воді до готовності й перетерти на пюре.



Обчищену цибулину наріжте кубиками, а морквину натріть на тертушці й підсмажте на пательні у невеликій кількості олії. Коли інгредієнти прохолонуть, з’єднайте їх докупи й перемішайте.

Останні новини:  Як приготувати омлет, щоб його текстура була кремовою

Щоб приготувати тісто, у воду кімнатної температури всипте сіль та борошно. Замісіть круте тісто. Можливо, борошна знадобиться трішки більше. Спочатку перемішуйте масу ложкою. Потім приступайте до замішування руками.

Розділіть ковбик тіста на окремі шматочки. Кожен із них розкачайте качалкою. Покладіть ложку начинки й зліпіть у формі великого вареника. Покрутіть у руках, надаючи форму пиріжка.



Коли зліпите всі, розкачайте пиріжки качалкою, щоб вийшов язичок завтовшки 3-4 мм. Робіть це дуже акуратно, щоб не порвати тісто. Розігрійте пательню з товстим дном, влийте на дно олію.

Останні новини:  Яку кількість молока додають досвідчені господині, щоб омлет вийшов пишним

Викладайте картопляні язички на сковорідку. Підсмажуйте з одного боку до золотавої скоринки. Потім переверніть і підсмажте з іншого боку. Викладайте готові вироби на паперовий рушник.

Картопляні язички дуже довго залишаються м’якими й пухкими. А якщо не з’їли всю порцію за раз, можна скласти до морозилки вже підсмажені пиріжечки. Вони чудово переносять заморозку.

Останні новини:  Пельмені не розварюються і не злипаються: завдяки одній хитрощі


odnaminyta.com