Неймовірно смачні вареники з сиром

18.04.2024   12:00    628

Вареники підходять для сніданку, обіду та вечері. Цей рецепт готується дуже просто і швидко. Начинка може бути будь-якою, але ми сьогодні візьмемо сир.


Для приготування таких вареників нам знадобиться:

  • Пшеничне борошно – 300 грамів
  • Окріп – 200 мілілітрів
  • Сода – 0,5 чайної ложки
  • Сіль – за смаком
  • Сир – грамів

Для початку займемося підготовкою тіста. У мисці змішуємо гарячу воду, соду та сіль. Потім поступово додаємо борошно. Далі вимішуємо тісто доти, доки воно не перестане прилипати до рук і стане еластичним.

Останні новини:  Ідея для закуски — картопля по-американськи з соусом

Після цього викладаємо тісто на стіл, присипаний борошном, і вимішуємо його до гладкого стану. Потім кладемо тісто знову в миску і накриваємо рушником або харчовою плівкою. Залишаємо його на 20-30 хвилин, щоб воно “настоялося”. Це дасть змогу клейковині розійтися, і тісто стане більш пружним, еластичним та піддатливим.

Вареники з сиром

Тепер підготуємо начинку. Для цього викладаємо сир у миску, він не має бути жирним. Якщо сир свіжий, спочатку потрібно віджати з нього зайву сироватку. Додаємо в нього сіль і, якщо потрібна солодка начинка, цукор або ванільний цукор. Для аромату можна додати цедру лимону. Усе це добре перемішуємо.





Тепер час зайнятися формуванням вареників. Розкатуємо тісто на столі, присипаному борошном, у тонкий пласт. З нього вирізаємо кружечки. Далі викладаємо начинку на кружечки у центрі і заліплюємо вареники у вигляді пиріжків.

Останні новини:  Пиріжки з м’ясом та моцарелою у листковому тісті

Для приготування варимо вареники в підсоленій воді 5-10 хвилин на середньому вогні, поки вони не спливуть на поверхню. Подавати вареники можна зі сметаною, маслом або смаженою цибулею.

Смачні вареники готові!


odnaminyta.com