Названий сухофрукт, що поліпшує захист кишечника від появи ракових пухлин

18.04.2024   00:15    318

Регулярне вживання такого сухофрукта як чорнослив покращує функціонування кишечника і підвищує захист від розвитку його хвороб, включаючи рак.

Про користь чорносливу для кишкового тракту розповіли на порталі Shape зарубіжні дієтологи Ерін Кенні і Джеймі Міллер. За словами фахівців, даний сухофрукт відрізняється високим вмістом компонентів, сприятливо впливають на перистальтику кишечника і його здатність спорожнятися.

Останні новини:  Медики перерахували продукти, які роблять середземноморську дієту неефективною

“Чорнослив – продукт з високим вмістом клітковини, яка запобігає запори. Також в сухофрукті багато сорбіту і хлорогенової кислоти, що збільшують частоту стільця”, – пояснюють експерти.

Крім цього, сухофрукт покращує захист кишечника від появи ракових пухлин. Даний ефект вчені пов’язують з антиоксидантною дією мікроелементів, що входять до його складу. Завдяки йому зменшується запалення, яке сприяє зростанню злоякісних утворень, пошкоджуючи клітини.



Фахівці пояснили, що марганець, а також мідь, що містяться в чорносливі, сприяють захисту здорових клітин від пошкоджень, асоційованих із запальним процесом. Також, додали вони, “речовини антоціани цього сухофрукта зменшують ризик розвитку раку товстої кишки”.

Останні новини:  Вчені розповіли, який продукт допомагає при аритмії

На думку дієтологів, при відсутності протипоказань оптимально з’їдати один-два сушених плода в день. Серед інших його вагомих переваг фахівці назвали позитивний вплив на стан серця, а також здатність зміцнювати кістки.