Навіщо розкидати пляшки з водою на городі

17.04.2024   13:40    243

Під час вирощування культур на ділянці досвідчені дачники постійно знаходять цікаві лайфхаки, які активно застосовують в господарстві і пляшки з водою – один з таких лайфхаків.


Розкладання пляшок з водою по городу може мати декілька цікавих цілей та користі. Часто досвідчені дачники так роблять, але мало хто знає для чого це насправді потрібно робити. Редакція сайту Добрі новини дізналася, яку користь для городу та рослин приносить розкидання пляшок з водою на території власної ділянки.

Останні новини:  Кому і у яких випадках підходять скраби та пілінги для обличчя

Збереження вологи – під час спекотних днів пляшки з водою можуть випаровуватись, утримуючи вологу навколо себе. Це може бути корисно, зокрема, для молодих саджанців, які можуть швидко висихати та потребувати додаткового зволоження. Під час прохолодних ночей пляшки з водою можуть виступати як теплоносії, адже вода утворює теплоізоляційний шар, який допомагає утримувати тепло навколо рослин або посівів. Це особливо важливо у весняний період, коли ще можливі заморозки.

Останні новини:  Як навчити собаку команді апорт — лайфхаки, про які не всі знають
Навіщо розкидати пляшки з водою на городі

Блискучі пляшки можуть відлякувати птахів та комах від посівів. Це може бути корисно, оскільки допомагає запобігти пошкодженню рослин і врожаю. Не завжди опудала на ділянці можуть впоратися з цим завданням, тому використання пляшок – вдала ідея. Якщо пляшки розташовані поблизу рослин, вони можуть слугувати джерелом води для поливу. Наприклад, якщо ви встановите мікропори у кришках пляшок і розпустите їх поруч з кореневою системою рослин, вода буде потроху випаровуватись, забезпечуючи рослини необхідним зволоженням.





Пляшки з водою можуть створювати цікавий декоративний ефект у вашому саду або городі, особливо коли вони розташовані в різних місцях або прикрашені кольоровими стрічками або фольгою. Отже, розкладання пляшок з водою по городу може бути корисним інструментом для догляду за рослинами, теплозахисту, відлякування шкідників і птахів, а також для декорування саду.

Останні новини:  Як підживити троянди, щоб були пишні квіти


noviydoctor.com