Mercedes-Benz представив G-Class з чотирма електромоторами

25.04.2024   10:33    470

Дебютував електричний Mercedes-Benz G-Class з чотиримоторною силовою установкою. Крім вітальної версії Edition One, компанія Mercedes-Benz приготувала безліч різних «фішок» – від «танкового» розвороту до імітації звуку ДВЗ.

Чотири електродвигуни з індивідуальним керуванням приводять кожен своє колесо. Максимальна сумарна потужність складає 587 к.с. (432 кВт), а крутний момент, доступний миттєво завдяки електроприводу, сягає 1164 Нм. З місця до 100 км/год Mercedes-Benz G 580 розганяється за 4,7 секунди. Це лише на 0,4 секунди більше, ніж потрібно паливному AMG-варіанту G 63, який важить на пів тонни менше. Максимальна швидкість електричного «Геліка» обмежена на рівні 180 км/год.


G 580 з технологією EQ у деяких випадках навіть краще справляється з бездоріжжям, ніж бензинова модель. Він здатний в’їжджати на 100-відсотковий підйом (45 градусів) та зберігає стійкість на бічних ухилах до 35 градусів. Кут в’їзду дорівнює 32 градусам, з’їзду – 30,7, а дорожній просвіт становить 248 міліметрів. Також електромобіль з незалежною передньою підвіскою може долати броди глибиною до 850 міліметрів, які доступні лише Mercedes-AMG G 63 4×4².



Літій-іонна тягова батарея ємністю 116 кВт-год інтегрована в раму. Вона надійно захищена стійким до скручування корпусом та додатковим захистом днища з композиту на основі вуглецю. Батарея забезпечує до 432 кілометрів за циклом WLTP і підтримує заряджання потужністю до 200 кВт – з 10 до 80 відсотків запас енергії можна поповнити за 32 хвилини.



На старті продажів акумулятор буде лише один, а в майбутньому «Гелік» має отримати анодні осередки зі збільшеною на 20-40 відсотків щільністю.

Останні новини:  Оголошено ціни на новий Jeep Wrangler в Україні

Новинка може похвалитися функцією G-Turn – вона ж «танковий розворот», що дозволяє обертатися на місці. У комплекті йдуть «віртуальні» блокування та адаптивні амортизатори. Також є корисна на бездоріжжі надбудова G-Steering, що скорочує радіус повороту. Ще одна особливість – функція G-Roar, що імітує звучання V8. Втім, це не єдина її здатність: є вітальні та прощальні саунд-ефекти, а також спеціальний звук для початку заряджання.

Останні новини:  Tesla покинули кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger

Зовні G-Class залишився G-Класом, як і обіцяв Mercedes-Benz. Впізнати електромобіль можна за деякими штрихами: крім заглушки з підсвічуванням спереду, це піднятий капот, особливе оздоблення передньої стійки й так звані «повітряні завіси» в розширювачах задніх колісних арок, які покращують аеродинаміку. Кофр відданий під зберігання зарядного кабелю та інших інструментів вагою до 10 кілограмів, а запаску можна докупити.

Останні новини:  Новий Ferrari отримав атмосферний V12 на 819 кінських сил

У салоні – 12,3-дюймові дисплеї MBUX, як у звичайного G-Class. В оснащення входять камери кругового огляду та функція «прозорого капота». На старті буде доступна лімітована серія Edition One з особливими відтінками кузова та темними елементами декору, підсклянниками з регулюванням температури, особливо комфортними кріслами та системою об’ємного звучання Burmester.

Ціна електричного «Геліка» стартує зі 142 622 євро за версію Mercedes-Benz G 580, а за Edition One доведеться викласти 192 524 євро.


avtomir.ua