Кондитер поділився правильним рецептом сирної запіканки

26.04.2024   18:30    297

Смак традиційних страв завжди має особливе місце в серцях багатьох людей. Однією з таких улюблених і класичних є сирна запіканка з родзинками.


Ця страва, що буквально випромінює тепло і затишок, відома своєю неповторною смаковою гармонією та простотою в приготуванні. Щедро насичена сиром та ніжними родзинками, ця запіканка — справжня десертна насолода, яка перетворює буденність у святкове застілля. Давайте разом поглибимося у цей класичний рецепт і відкриємо його чарівність знову.

Останні новини:  Секрет корисної каші на сніданок

Заздалегідь підготуйте форму для випікання, застеливши її зсередини пергаментом. Духовку розігрійте до температури 180°C.

  • Кисломолочний сир 1 кг
  • Яйця 5 штук
  • Цукор 200 г
  • Борошно 5 столових ложок
  • Сметана 200 г
  • Цедра з 1 лимона
  • Розпушувач для тіста ½ чайної ложки
  • Родзинки без кісточок 100 г

У мисочку натріть лимонну цедру (лише жовту частину, бо біла надасть гіркоти). Родзинки залийте окропом на 15 хвилин, а потім воду відцідіть, а їх обсушіть паперовим рушником. Чим вони будуть сухішими, тим краще.





Кисломолочний сир повинен бути дрібним, ніжної консистенції, тому його варто перетерти крізь сито, або перебити блендером.

Останні новини:  Спробувала у гостях у сестри дуже смачний салат Жінка в білому і була вражена

Далі яйця добре збийте з цукром так, щоб останній максимально розчинився, а тоді поєднайте це з сиром, ретельно перемішавши. Також додайте сметану, а потім всипайте у ту суміш поступово й порціями просіяне борошно разом з розпушувачем.

Після того покладіть туди ж родзинки й цедру. Знову все добре перемішайте. Тепер заповніть цією масою форму для випікання, розрівняйте лопаткою поверхню та відправте у духовку на 35-40 хвилин. Пильнуйте, щоб виріб не підгоряв.

Останні новини:  Пухкі коржі на кефірі, які розлітаються ще гарячими, скільки не готуй

Готову запіканку подавайте теплою разом зі сметаною.


noviydoctor.com