Франція не прагне змінити російський режим, — Макрон (відео)

07.05.2024   10:07    656

Майбутнє Європи, як заявив президент Франції Емманюель Макрон, дуже чітко залежатиме від здатності продовжувати розвивати відносини з Китаєм у збалансований спосіб.

Франція не прагне зміни російського режиму та не воює з РФ. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон на брифінгу з головою КНР Сі Цзіньпіном у Парижі, повідомляє Le Monde.

Останні новини:  Миттєва детонація російського танку (відео)





Він нагадав, що Франція не воює з російськими військами. Французький лідер зазначив, що його країна не докладає зусиль для зміни влади в РФ.

“Ми не в стані війни з Росією чи російським народом, і у нас немає прагнення зміни режиму в Москві”, — підкреслив він.

Макрон уточнив, що необхідно гарантувати безпеку в Україні. З його слів, без цього не може бути безпеки для Європи. Бойові дії впливають на рішучість підтримувати Україну.

Останні новини:  Перехрестився і станцював: Усик яскраво відреагував на перемогу Берінчика (відео)

“Без безпеки для України не може бути безпеки для Європи. Однак ми не перебуваємо в одному човні з Україною”, — додав Макрон.

Французькій лідер наголосив на тому, що майбутнє Європи також дуже чітко залежатиме від здатності продовжувати розвивати відносини з Китаєм у збалансований спосіб. Китайський політик також підтримав співпрацю, стратегічну комунікацію, зміцнення стратегічної взаємодовіри, консолідацію стратегічної координації.

Останні новини:  Новоросійськ без світла через пожежу на підстанції (Відео)