Дієтичний заливний пиріг з капустою нашвидкуруч

25.04.2024   08:30    596
Дієтичний заливний пиріг з капустою нашвидкуруч

Швидкий, ситний, соковитий. Відлітає зі столу миттєво! Заливний малокалорійний пиріг з капустою готується на основі йогурту. На заливне тісто і начинку ви витратите лічені хвилини, а все інше зробить духовка. Такий пиріг допоможе, коли гості на порозі і у випадках, коли не хочеться довго стояти біля плити.


Інгредієнти:

Тісто:

  • Йогурт (натуральний 6%) – 200 гр
  • Пшеничне борошно – 100 гр
  • Яйце (велике) – 1 шт.
  • Сода – 0.5 чайн. л.
  • Сіль за смаком

Начинка:

  • Капуста білокачанна – 400 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка (3 гілочки) – 10 гр
  • Кріп (3 гілочки) – 10 гр
  • Сіль за смаком
Останні новини:  Смачні і красиві смугасті салати

Приготування:

Приготування пирога почніть із тіста. Яйце беріть велике добірне. Якщо дрібні яйця, візьміть 2 штуки. Але врахуйте, що тоді можливо знадобиться трішки більше борошна. Начинку з капусти ви можете доповнити або замінити іншими інгредієнтами на ваш смак: рисом, грибами тощо.





У мисці збийте яйце із сіллю.

Додайте натуральний йогурт і знову збийте. Йогурт краще беріть жирніший (6-9%). Йогурт можна замінити сметаною жирністю 10-15%.

Всипте просіяне борошно і перемішайте. Повинно вийти напівгусте тісто консстенції сметани. Залежно від якості борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше.

Останні новини:  Як смачно приготувати картоплю з салом

У масу додайте соду і перемішайте. Залишіть тісто на 15 хвилин. За цей час воно збільшиться в обсязі та стане повітряним. Увімкніть духовку на 180 градусів.

Поки тісто настоюється, зробіть начинку. У капусти зніміть верхнє пошкоджене листя. Капусту нашаткуйте, трішки пошамкайте, щооб капуста стала м’якою і трішки пустила сік. Свіжу капусту можна замінити на квашену. У ній зазвичай вже є морква, тож просто залишиться додати зелень.

Моркву почистіть від шкірки і натріть на тертці.

Останні новини:  Оладки з шинкою та сиром

Кріп і петрушку промийте, обтрусіть від вологи і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.

У мисці з’єднайте капусту, моркву, зелень. Все посоліть та перемішайте.

Форму для випічки (Ø 20 см) вистеліть пергаментом і змастіть олією. Викладіть половину заливного тіста і рівномірно розрівняйте. Поверх тіста рівномірно розподіліть начинку.

Зверху розподіліть тісто, що залишилося і розрівняйте. За бажанням присипте кунжутом для краси. Випікайте пиріг у розігрітій до 180℃ духовці близько 40 хвилин до золотистої скоринки.

Смачного!


prostoway.com