Гранола – смачний та корисний сніданок

31

Гранола – це такий сніданок, що має у своєму складі декілька видів зернових пластівців, сухофрукти, горіхи, мед та шоколад (за бажанням). Її можна їсти не тільки вранці, але й протягом дня, щоб зарядитися енергією. Основним інгредієнтом граноли є вівсяні пластівці, що сприяють травленню. Незаперечною перевагою є те що, сніданок і перекуси можна приготувати швидко та легко в будь-який час.  Крім того, інгредієнти граноли калорійні, тому невелика кількість здатна вгамувати голод.

З чого складається гранола?

Такий продукт, як гранола, має свої переваги. Найголовнішим є те, що вона містить багато клітковини та натуральні інгредієнти. Вона довго не псується, тому ви можете не тільки тримати її вдома, але й дарувати своїй сім’ї та близьким. Також можна брати її з собою куди завгодно.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

  1. Овес. Він є основним у гранолі, а також це важливе джерело клітковини, різних мінералів та вітамінів. Саме він надає жувальної текстури.
  2. Різноманітні горіхи та насіння. Найчастіше у гранолу додають мигдаль, волоські горіхи, насіння соняшника, гарбуза тощо. Вони додають хрусткості, корисних жирів та додаткових поживних речовин.
  3. Сухофрукти. Найбільш поширеними сухофруктами є родзинки, журавлина, абрикоси та фініки. Вони забезпечують природну солодкість та жувальний смак.
  4. Підсолоджувачі. Зазвичай у гранолу додають мед, кленовий сироп або інші натуральні підсолоджувачі. Вони утримують інгредієнти разом та надають продукту приємну солодкість.
  5. Олія. Вона використовується під час випікання для хрусткості пластівців. Кокосова та оливкова олії є корисними для здоров’я.
  6. Ароматизатори. Кориця, ваніль, какао-порошок або інше можуть бути додані для більш підсиленого смаку граноли.
Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти

У чому користь граноли?

Гранола – це поживна їжа, особливо якщо виготовлена зі здорових та натуральних інгредієнтів. Тому має свої поживні речовини, а саме:

  1. Клітковина. Усе, що міститься у гранолі, має багато клітковини, яка сприяє травленню та допомагає підтримувати здоровий кишечник.
  2. Білок. Саме горіхи та насіння є чудовими джерелами рослинного білка, це робить такий сніданок ситним.
  3. Вітаміни та мінерали. Гранола містить усі необхідні різноманітні мінерали та вітаміни, наприклад, магній, залізо, цинк, вітамін Е, які допомагають поліпшити стан вашого здоров’я.
  4. Корисні жири. Горіхи та насіння також багаті на корисні для серця жирні кислоти, що підтримують серцево-судинну систему.
  5. Антиоксиданти. Сухофрукти (журавлина та чорниця) містять багато антиоксидантів, що захищають організм від окислювального стресу.
Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара