Як збільшити термін експлуатації шини?

26

Існує безліч типів гуми – від невеликих і економічних, до дорогих рішень тюнінгу або агресивного стилю їзди. Однак, коли йдеться про заміну чотирьох коліс, навіть у популярному розмірі 205 55 16, це може бути досить витратним рішенням, навіть при покупці для бюджетного сегменту.

Щоб захистити ваші інвестиції та максимально продовжити термін служби шини є кілька рішень:

  • Зміна стилю водіння у бік спокійнішого. Різкі повороти, швидкі розгін і гальмування поряд з їздою з перевищенням допустимої швидкості є основними причинами передчасного зношування будь-якої, навіть довговічної шини.
  • Наїзд на бордюрний камінь, попадання колесом у вибоїни, на каміння, щебінь та інші перешкоди, які можуть зустрітися на дорозі. Навіть якщо це не призводить до пошкодження відразу, часті удари об бордюр тощо значно зношують покришки. Кожна з таких зустрічей може стати останньою для вашої шини.
Останні новини:  Прошва: особенности ткани и способы применения

Якщо при візуальному огляді гуми виявляється значне зношування протектора, глибокі подряпини, здуття тощо, рекомендується якнайшвидше замінити шину. Також про знос може свідчити підвищені шуми, нестабільна поведінка автомобіля на дорозі та вібрація колеса.



Щоб продовжити кількість кілометрів, яку ви проїдете на своїх покришках, а також мінімізувати шум та вібрацію – постійно відстежуйте тиск у шинах та з необхідною періодичністю проходьте регулювання «схід/розвал». Сучасні стенди із застосуванням комп’ютерної діагностики, включаючи 3D моделювання, дозволяють зробити це швидко, недорого та з максимальною точністю. Дуже бажано проходити подібне регулювання при кожній заміні.



Зверніть увагу на своєчасну заміну відповідно до сезону. Це важливо, оскільки кожен тип гумової суміші підбирається під певну температуру. Їзда на зимових шинах “не по сезону” веде до підвищеного зносу.

Останні новини:  Прошва: особенности ткани и способы применения

Як вибирати гуму?

Процес підбору завжди досить болісний, слід перебрати безліч сайтів, порівняти ціни, віднімати тести та відгуки. Однак завжди слід керуватися двома правилами:

  1. індекс зносостійкості – treadwear. Чим він вищий, тим більше ресурс гуми.
  2. вузький розмір – маленька пляма контакти надає динаміки, але збільшує витрату палива та зменшує ресурс
  3. високий профіль, пом’якшує удари, але також більше деформує гуму, зменшуючи ресурс
  4. можливість докупити одне колесо – якщо модель не настільки популярна, вам це вдасться, і до покупки її розглядати вже точно не варто.
Останні новини:  Прошва: особенности ткани и способы применения