Що робити якщо захлопнулись двері? - Новини Ю

Що робити якщо захлопнулись двері?

25

Мій дім – моя фортеця. Тому кожен власник повинен подбати про те, щоб ніхто небажаний не міг проникнути до його житла чи автомобіля. От тільки трапляються в житті такі випадки, коли двері зачинені, а власник знаходиться ззовні. І, як на зло, ключів ні в кишені, ні в руках немає. А оскільки господар хороший і все добре продумав, то двері міцні, просто так їх не обійдеш. Можна змиритись та спробувати перебратись на вулицю. Втім, цей варіант підійде хіба для літа, більш простим рішенням стане професійний локсмайстер.


Як відчинити двері самостійно

Спочатку треба оцінити ситуацію. Якщо двері просто захлопнулись, без механічних пошкоджень чи видимих дефектів, пригадайте, у кого є запасний ключ. Хороші відносини із сусідами допоможуть не тільки солі позичити у скрутний час, але й викрутитись із таких-от ситуацій.

В різноманітних фільмах показують, як герої пробираються на балкон від сусідів збоку чи зверху. Ризикувати не рекомендуємо – закінчитись все може досить трагічно. Та й вибивати двері ще рано – це і оздоблювальні матеріали зіпсує, і ремонтувати двері з замком доведеться.



Існує кілька ситуацій, в яких може знадобитись аварійне відкриття замків навіть тоді, коли при вас ключ:

  • рама набрала вологи і розпухла. Тут потрібно її сушити. З міжкімнатними дверима допоможуть вентилятори, а от із вхідними доведеться просто чекати;
  • двері перекосило. Відбувається це через слабкі петлі. У місце, де двері торкаються до коробки, слід вбити дерев’яний клин, а потім використати його як важіль;
  • проблеми в замку (включно зі зламаним лезом). Найпоширеніший та найскладніший варіант. Тут доведеться викручувати чи висвердлювати весь механізм, після чого міняти або замок, або його серцевину.
Останні новини:  Гастроскопия: что это и как подготовиться к процедуре

Уникнути більшості таких проблем можна, якщо довірити установку дверей та замків професійним спеціалістам. Також періодично змащуйте замок – так він не буде заїдати.



Що робити із автомобільними дверима

Аварійне відкриття дверей автомобіля – іще одна поширена ситуація. Проблема виникає внаслідок глюків в електроніці чи банальної неуважності водія. Існує кілька способів вирішити це завдання:

  • скористатись запасними ключами;
  • пошукати запасні ключі під заднім крилом авто – деякі виробники їх там залишають;
  • спробувати відкрити замок ключами від інших автомобілів – іноді це допомагає, навіть коли ключі зовсім не схожі на ваші;
  • викликати майстра.
Останні новини:  Букет с доставкой - лучший подарок для любимой девушки

Як варіант, можна спробувати відігнути дверцята, після чого якимось тонким предметом натиснути на електросклопідйомники. Втім, така справа досить ризикована, є ймовірність пошкодити деталі. В такому випадку ремонт обійдеться значно дорожче, аніж послуги майстрів.

Аварійне відкриття дверей автомобіля

Хто такий локсмайстер, і як замовити його послуги

Якщо двері захлопнулись, зламався ключ у замку чи виникли будь-які інші проблеми, одразу замовляйте відкриття замків у професійних локмайстрів. У таких спеціалістів є необхідні навички та інструменти, щоб швидко впоратись із вашою проблемою. У звернення до професіоналів є кілька переваг:

  • економія часу;
  • максимальна акуратність (в більшості випадків міняти замок не доведеться);
  • гарантія якості – після виконання робіт ви можете не сумніватись, що все буде справно функціювати в майбутньому.
Останні новини:  Як вибрати рефератну компанію 5 важливих критеріїв оцінки сервісу

При цьому ціни на послуги локмайстрів досить невисокі. Ну точно нижчі, ніж вартість нових дверей чи замка. Щоб скористатись послугами такого спеціаліста, просто зателефонуйте в Домову службу. Майстри працюють без вихідних.

Як довести, що ви – власник

Звісно, перед тим, як локсмайстер розпочне роботу, людині необхідно підтвердити своє право власності. Найпростіше це зробити за допомогою відповідних документів. Втім, часто так трапляється, що документи якраз і знаходяться всередині. В цьому випадку на допомогу прийдуть сусіди. Вони засвідчать вашу особу, а після проникнення всередину ви одразу покажете майстру необхідні документи (паспорт з пропискою, договір купівлі-продажу та ін.).

Що б у вас не трапилось, не варто панікувати. В Домслужбі можуть вирішити будь-яку побутову проблему!