Кутовий диван у вітальню: якому механізму віддати перевагу?

20
Сучасні дивани-ліжка в різних механізмах трансформації – родзинка будь-якого інтер’єру. Особливо покупцеві подобається кутовий диван, основними перевагами якого є функціональність, компактність, універсальність. Завдяки різноманітності стилістичних рішень, підібрати вироби, які гармонійно впишуться в інтер’єр, не складно. Важливіше, визначитися з конструкційними особливостями. Виробники меблів пропонують декілька сучасних варіантів трансформації, що відрізняються зручністю й простотою розкладання.

Седафлекс

Це дивани з розкладним типом механізму, особливість яких полягає в наявності матраца, захованого під сидінням. Особливих зусиль для розгортання докладати не потрібно – досить основу підняти трохи вгору й потягнути на себе. Зазвичай, для захоплення передбачений виріз або петля. Зворотній процес також не складний, оскільки конструкцію досить згорнути й опустити в нішу дивана. Популярність моделей протягом багатьох років обгрунтована наступними причинами:



  1. Безшумність. У момент трансформації відсутні будь-які скрипи, клацання.
  2. Зручність. У виробах використовують матраци різної товщини, але їх істотний пріоритет для нічного відпочинку – рівненька поверхня, без виступаючих стиків. Також пружні лати не допускають просідань з плином часу.
  3. Надійність. Основа ліжка – сталеві труби, ремені, дерев’яні ламелі й металеві ніжки. Така «композиція» забезпечує механізму надзвичайну стійкість.
Останні новини:  "Жирона" Довбика і Циганкова - в єврокубках! А за допомогою яких додатків найкраще за нею стежити?

Вибираючи дивани в Тернополі, слід звертати увагу на габарити та враховувати, що в розкладеному стані спальне місце буде займати трохи більше місця.



Єврокнижка

Конструкція моделі також розкладна, однак спальне місце створюється з двох половинок: сидіння, яке слід висунути на себе, й спинки, яку треба вкласти на вільне місце. Процес не вимагає багато зусиль й часу. Залежно від виробника, основою дивана можуть бути високоякісні ортопедичні матраци або поролон, латекс, пінополіуретан. Звичайно, для повноцінного щоденного сну вигідний перший варіант. В іншому випадку, можна розглянути бюджетні екземпляри. Купуючи диван єврокнижку, враховуйте й практичність матеріалу, розмір в складеному й розкладеному вигляді.

Останні новини:  Бетонные кольца для канализации: как правильно выбрать по характеристикам

Дельфін

Розсувний механізм моделі складається з металевого каркаса й роликів. Останні забезпечують рухливість системи. Спочатку необхідно висунути нижню половину, взявшись за спеціальну ручку. А на завершення – трохи підняти сидіння вгору. При розкладанні утворюється просторе широке місце для сну. Надійність і простота – пріоритетні критерії, властиві механізму «дельфін». Але не всі. Вироби легко витримують численні навантаження, надійні й доступні за ціною. Серед численних пропозицій можна підібрати варіанти для приміщень різної площі.

Останні новини:  Сучасне медичне обладнання