Що робити у випадку порушення прав військових: Консультація військового юриста?

24

Війна рф проти України вплинула на життя кожного українця, особливо гостро питання постало у захисті прав та інтересів військовослужбовців та військовозобов’язаних. В незалежності від того чи перебувають на передовій чи служать в областях де лінія фронту є віддалена –  військові стикаються з повсякденними проблемами, пов’язаними із порушенням своїх прав та прав членів їх сімей детально на сторінці https://legalaid.ua/ua/practice/praktyka-vijskovogo-prava/.

Способів вирішення є два: в досудовому порядку (оскарження рішення чи бездіяльності службових осіб до вищого керівництва) або ж в судовому порядку (звернення в адміністративний суд для захисту порушеного права). Нажаль, по кожному питанню приймається рішення окремо, та відсутній певний загальний алгоритм способу захисту — у кожній конкретній ситуації потрібен індивідуальний підхід.

Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти

Якщо особа вважає, що порушуються його/її права, як військовослужбовця, важливо діяти рішуче і ефективно. Консультація військового юриста у таких випадках є необхідною, однак для того щоб пришвидшити та оптимізувати процес Вашого захисту.

АЛГОРИТМ ДІЙ ДЛЯ ЗАХИСТУ ТА В ПОДАЛЬШОМУ ОСКАРЖЕННЯ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Пропонуємо декілька кроків, які ви можете здійснити:

  1. Збережіть документацію: Зберігайте усі документи, пов’язані з конкретною ситуацією. Це може включати накази, листи, медичні записи та будь-які інші відомості, які можуть бути важливими при вирішенні справи.
  2. Зверніться до військового юриста або юридичної служби, якщо така є в вашому військовому підрозділі. Задокументуйте Ваш рапорт. Інформація щодо рапортів, заяв і скарг в день їх надходження вноситься до журналу реєстрації громадян, який ведеться і зберігається в кожній військовій частині, закладі та установі. Командири зобов’язані не рідше одного разу на квартал проводити аналіз і перевірку стану роботи з розгляду та прийняття рішень щодо рапортів, заяв і скарг.
  3. Звертання до вищого командування: зверніться до вищого командира (начальника) не порушуючи порядок звернення (порядку черговості) з запитом для вирішення конфліктів.
  4. Скористайтесь таким інструментом, як «гаряча лінія» Міноборони –для звернень громадян.
  5. Пошук додаткової правової підтримки: Якщо ситуація продовжується і Вам потрібна додаткова правова підтримка, розгляньте можливість звернутися до адвоката, який має досвід у військових справах.
  6. Не забувайте, що важливо дотримуватися процедур і вчасно звертатися за допомогою, щоб забезпечити ефективний вигляд ваших інтересів.
Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара